Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Pandemia săracilor' ia amploare (ONU)

Dnevnik
Virusi

Un miliard de persoane din 43 de ţări sunt expuse riscului de holeră, a avertizat vineri Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) şi, cu toate că mijloacele pentru stoparea "acestei pandemii a săracilor" sunt bine cunoscute, resursele lipsesc pentru ca acestea să fie implementate, transmite AFP, conform Agerpres.

"Există o pandemie care îi ucide pe cei săraci chiar în faţa ochilor noştri şi ştim exact cum să o oprim, dar avem nevoie de mai mult sprijin şi de mai puţină inerţie din partea comunităţii globale pentru că, dacă nu acţionăm acum, se va înrăutăţi", a avertizat vineri, la Geneva, Jerome Pfaffmann Zambruni, şeful unităţii pentru urgenţe de sănătate publică la UNICEF, în cadrul unei conferinţe de presă.

"OMS estimează că un miliard de persoane din 43 de ţări sunt expuse riscului de holeră", a subliniat colegul său, Henry Gray, unul dintre responsabilii OMS care se ocupă de lupta împotriva acestui flagel.

Holera se răspândeşte în absenţa condiţiilor sanitare adecvate şi a penuriei de apă potabilă și provoacă diaree şi vărsături şi poate fi deosebit de periculoasă pentru copiii mici.

Potrivit OMS, campaniile de vaccinare au fost foarte mult îngreunate.

Au semnalat focare de holeră inclusiv țări care nu sunt de obicei afectate, iar rata de mortalitate depăşeşte cu mult rata constatată în mod obişnuit, de 1%.

Henry Gray a atribuit vina pentru această situaţie cazurilor de sărăcie din ce în ce mai numeroase, conflictelor, schimbărilor climatice şi strămutării populaţiilor, în condiţii foarte precare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.