Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU îi 'dă peste mâini' lui Vladimir Putin: 'Simpla idee a unui conflict nuclear este pur şi simplu de neconceput'

Daily Advent
Vladimir Putin

Ideea unui conflict nuclear în Europa este "de neconceput", a declarat duminică pentru AFP purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, după anunţul făcut de preşedintele rus Vladimir Putin privind plasarea în alertă a forţelor de descurajare ruse, care includ şi componenta nucleară.

"Simpla idee a unui conflict nuclear este pur şi simplu de neconceput", a declarat purtătorul de cuvânt, întrebat despre reacţia secretarului general al ONU, Antonio Guterres, la anunţul preşedintelui rus, informează Agerpres.

Acesta a stârnit un val de revoltă şi condamnarea multor ţări, în special din partea SUA, care au denunţat o escaladare "de neconceput". NATO a calificat de asemenea conduita Moscovei drept "iresponsabilă".

Unii experţi au apreciat că declaraţiile ruse se înscriu în cadrul unei voinţe "de a impresiona" adversarul, asigurând că aceste arme nucleare nu vor fi utilizate. Totuşi, unii dintre aceşti experţi apreciaseră şi înainte de începerea războiului că Rusia nu va invada niciodată pe scară largă Ucraina cu armata sa, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.