Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU invită părţile implicate în criza legată de Ucraina 'să dea dovadă de maximă reţinere'

Reuters
steag ucraina

Adjuncta secretarului general al ONU pentru afaceri politice, Rosemary DiCarlo, a invitat joi părţile implicate în criza legată de Ucraina "să dea dovadă de maximă reţinere în această perioadă sensibilă" în deschiderea unei reuniuni a Consiliului de Securitate, potrivit AFP.

"Invităm de asemenea toate părţile implicate să se abţină de la orice măsură unilaterală care ar putea merge împotriva literei şi spiritului Acordurilor de la Minsk sau care ar putea să compromită aplicarea lor, antrenând noi tensiuni", a adăugat ea, insistând să se recurgă la diplomaţie pentru soluţionarea diferendelor.

Reuniunea Consiliului cu privire la Acordurile de la Minsk, destinate să pacifice estul separatist al Ucrainei, prevăzută de mult timp, a luat o turnură dramatică, în timp ce dezescaladarea nu s-a produs. Miniştri american, britanic şi rus participă la sesiune, potrivit Agerpres.ro.

"Nu există alternativă la diplomaţie", a subliniat Rosemary DiCarlo, relevând că "situaţia actuală este extrem de periculoasă".

"Suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei în interiorul frontierelor sale recunoscute internaţional trebuie să fie respectate conform rezoluţiilor pertinente ale Adunării Generale" a Naţiunilor Unite, a spus responsabila ONU.

Mikko Kinnunen, înalt responsabil al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), a invitat şi el la "prudenţă" în cursul unei legături video cu Consiliul de Securitate.

Adunarea Generală a ONU a prevăzut să se reunească în 23 februarie pentru a discuta despre Ucraina. Mai mulţi miniştri urmează să participe la această sesiune, potrivit diplomaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.