Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU: Peste 101.000 de persoane s-au refugiat din calea conflictului din Afganistan de la începutul anului

Reuters/Omar Sobhani
Afganistan

Peste 101.000 de persoane s-au refugiat din calea conflictului din Afganistan de la 1 ianuarie anul curent, mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unor date recente ale Naţiunilor Unite, informează luni dpa.

Douăzeci şi nouă dintre cele 34 de provincii ale Afganistanului au fost afectate de aceste refugieri, a anunţat luni Oficiul pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA). Aceste cifre includ cel puţin 14.764 de familii, cu copii sub 18 ani pentru cel puţin 60% dintre persoanele refugiate, potrivit agerpres.ro.

Anul trecut, 100.000 de persoane refugiate pe plan intern s-au înregistrat până la sfârşitul lunii iulie.

Potrivit datelor OCHA, cel mai mare număr a fost înregistrat în provinciile din estul şi nord-estul Afganistanului.

Anul trecut, în total în jur de 400.000 de oameni s-au refugiat în alte zone din Afganistan din cauza conflictului din această ţară, potrivit unui raport al OCHA.

Conflictul dintre talibani şi forţele guvernului afgan s-a intensificat în ultimele luni. Numărul de atacuri întreprinse de talibani şi numărul de decese în rândul civililor a crescut semnificativ în primul trimestru al anului, potrivit datelor ONU.

Odată cu începutul retragerii oficiale a trupelor SUA şi NATO, pe 1 mai, talibanii au declanşat noi ofensive în mai multe provincii. Atât talibanii, cât şi guvernul afgan au declarat că au provocat pierderi semnificative celeilalte părţi.

Unii observatori se tem că aceste recente atacuri sunt doar începutul ofensivei anuale a talibanilor, care s-ar putea amplifica pe viitor odată cu retragerea completă a trupelor SUA şi NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.