Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU salută scăderea numărului de migranţi aflaţi în insulele din Egee

imigranti-refugiati-agerpres-465x390

Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a salutat miercuri scăderea numărului de migranţi aflaţi pe insulele greceşti, cerând Atenei să acţioneze rapid pentru a integra refugiaţii şi pentru a combate criza coronavirusului, transmite AFP potrivit Agerpres.

Potrivit agenţiei ONU, numărul solicitanţilor de azil prezenţi pe cinci insule greceşti din Marea Egee (Lesbos, Samos, Chios, Leros şi Kos), prima poartă de intrare a refugiaţilor în Europa, s-a redus ''pentru prima dată'' după ianuarie 2019.

Cu 38.291 persoane în luna aprilie, faţă de 42.052 en februarie, această scădere se explică mai ales prin ''reducerea frapantă'' a fluxurilor de migranţi dinspre Turcia şi prin transferurile de migranţi ''vulnerabili'' din insule către partea continentală a Greciei, a declarat reprezentantul UNHCR în această ţară, Philippe Leclerc, într-o conferinţă de presă.

Numărul noilor sosiri de migranţi în Grecia a scăzut ca urmare a restricţiilor impuse circulaţiei în Turcia pentru a limita propagarea noului coronavirus, dar şi a intensificării operaţiunilor de patrulare ale poliţiei greceşti de-a lungul frontierei cu Turcia.

Totuşi, pe cele cinci insule, aproximativ 33.200 de persoane încă trăiesc în condiţii sordide în interiorul unor tabere suprapopulate, a căror capacitate normală nu depăşeşte 5.400.

''Trebuie să se acţioneze într-o manieră flexibilă, să li se ofere refugiaţilor posiblitatea de a-şi duce viaţa într-o manieră autonomă, integraţi în societate, şi să se faciliteze accesul lor la educaţie'', a subliniat Philippe Leclerc.

El a evocat nevoia de mână de lucru în sectorul agricol, unde în prezent se semnalează o penurie de forţă de muncă din cauza restricţiilor de circulaţie a lucrătorilor sezonieri care vin de obicei din ţările vecine Greciei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.