Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU se angajează să lucreze cu noul guvern de la Beirut

novinte.com
antonio guterres

Antonio Guterres a salutat formarea noului guvern în Liban şi a promis că ONU va lucra cu noul premier Hassan Diab pentru a sprijini reformele în ţara care se confruntă cu o gravă criză economică, transmit Reuters şi Xinhua potrivit Agerpres.

Într-o declaraţie a purtătorului de cuvânt Stephane Dujarric, ONU menţionează că este angajată să susţină ''consolidarea suveranităţii, stabilităţii şi independenţei politice'' ale Libanului.

Libanul are începând de marţi seară un nou guvern, sub conducerea lui Hassan Diab, după ce mişcarea şiită Hezbollah şi aliaţii săi au căzut de acord asupra structurii executivului, după săptămâni de discuţii asupra diferitelor portofolii ministeriale.

Noul premier libanez a promis că guvernul său va face tot posibilul pentru a răspunde revendicărilor protestatarilor, care solicită o revizuire a sistemului politic actual.

''Este un guvern care exprimă aspiraţiile manifestanţilor din întreaga ţară, mobilizaţi de peste trei luni, şi care va acţiona pentru a da curs cererilor lor: independenţa justiţiei, recuperarea fondurilor delapidate şi combaterea îmbogăţirii ilegale'', a declarat Diab la scurt timp după anunţarea formării executivului de la Beirut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.