Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU solicită evacuarea de urgență a unor școli din Gaza, în care palestinienii s-au adăpostit

John Minchillo/AP
onu

Agenţia ONU pentru Refugiaţi Palestinieni (UNRWA) a cerut vineri evacuarea mai multor şcoli ale sale în care palestinienii s-au refugiat în oraşul Gaza, considerând că locurile "nu mai sunt sigure" după ce a primit un avertisment din partea Israelului, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Am făcut tot ce am putut pentru a protesta şi a respinge această decizie, dar concluzia este că de acum înainte infrastructura noastră nu mai este sigură", a regretat agenţia într-un comunicat de presă în care a cerut o evacuare "imediată".

În acelaşi timp, Semiluna Roşie Palestiniană a declarat că a primit "o ameninţare din partea autorităţilor de ocupaţie (Israel) de atac asupra spitalului Al-Quds" din oraşul Gaza."Peste 400 de pacienţi sunt trataţi în spital şi în jur de 12.000 de civili strămutaţi s-au adăpostit acolo, în afara personalului medical", a indicat această sursă într-un comunicat în care a cerut "comunităţii internaţionale să acţioneze imediat şi urgent".

Marţi, o explozie în interiorul spitalului Ahli din oraşul Gaza a provocat moartea multor persoane. Hamas acuză Israelul, denunţând o "crimă de război".Israelul a negat, punând responsabilitatea tragediei pe seama unui atac eşuat cu rachete al Jihadului Islamic, un aliat al Hamas în Fâşia Gaza. Statele Unite au confirmat oficial această ultimă versiune a faptelor.

Şi bilanţul este incert. Fotografiile şi videoclipurile AFP arată zeci de cadavre în cearşafuri, pături sau saci pentru cadavre. Ministerul Sănătăţii al Hamas din enclava palestiniană a prezentat un bilanţ de cel puţin 471 de morţi, în rândul celor strămutaţi din cauza conflictului, care se adăposteau în spital. O notă a serviciilor de informaţii americane menţionează un bilanţ al morţilor "între 100 şi 300". Chestionat de AFP, un înalt oficial al serviciilor de informaţii europene a estimat numărul de persoane ucise la "câteva zeci".

Potrivit Ministerului Sănătăţii Hamas, care controlează Fâşia Gaza, cel puţin 4.137 de persoane au fost ucise pe teritoriul palestinian de la începutul războiului, pe 7 octombrie.

Peste 1.400 de persoane au fost ucise în Israel de Hamas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.