Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU vine cu date înfricoșătoare: Milioane de persoane cu dizabilități sunt în pericol în Ucraina

handicap handicapat dizabilitati

Milioane de persoane cu dizabilități sunt în pericol în Ucraina, anunță reprezentanții ONU, potrivit mediafax. Un comitet al ONU s-a declarat „profund îngrijorat" de potențiala soartă a aproximativ 2,7 milioane de persoane cu dizabilități din Ucraina.

„Persoanele cu dizabilități au acces limitat sau nu au acces la informații de urgență, la adăposturi și la adăposturi sigure, iar multe dintre ele au fost separate de rețelele lor de sprijin, ceea ce le face incapabile să reacționeze la situație și să se orienteze în mediul înconjurător", a declarat comisia ONU, potrivit Sky News.

Specialiștii au citat rapoarte potrivit cărora mulți oameni sunt blocați sau abandonați în casele lor, în centrele de îngrijire și în orfelinate, fără provizii de bază sau medicamente.

Comitetul pentru drepturile persoanelor cu dizabilități, format din experți independenți, nu a precizat cum anume a obținut rapoartele.

Acesta a anunțat că puține persoane cu dizabilități au ajuns la granițele Ucrainei în calitate de refugiați „ceea ce indică faptul că multe dintre ele nu au reușit să fugă în siguranță".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.