Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OpenAI e acuzat de copyright: ChatGPT încalcă drepturile de autor

Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
chatgpt

OpenAI e în proces cu The Times pentru folosirea textelor protejate de drepturi de autor. OpenAI cere permisiunea Parlamentului britanic de a utiliza gratuit materiale protejate. OpenAI respinge acuzațiile și caută parteneriate legale pentru acces la conținut.

OpenAI se află în mijlocul unor procese și controverse juridice cu The New York Times și alți autori celebri, inclusiv George Martin. Se pare că aceste acuzații au apărut din cauza utilizării textelor protejate de drepturi de autor în procesul de antrenare a modelului ChatGPT, notează Aleph News.

Conform declarațiilor, OpenAI a solicitat Parlamentului britanic să le permită să utilizeze în mod gratuit, afirmând că este „imposibil” să antreneze modele AI fără a utiliza astfel de date. Compania susține că, din moment ce drepturile de autor acoperă o gamă largă de expresii umane, restricționarea datelor de antrenament la lucrările din domeniul public ar compromite calitatea modelelor AI, potrivit mediafax.

Controversa a fost adusă în atenția parlamentarilor britanici, iar OpenAI a afirmat că experimentul de a limita datele de antrenament la lucrări mai vechi de un secol ar fi interesant, dar nu ar furniza sisteme eficiente pentru ceea ce au nevoie.

The Times susține că milioane de articole au fost folosite fără permisiune, într-o încălcare masivă a drepturilor de autor, acuzând că instrumentul ChatGPT concurează acum cu ziarul în furnizarea de informații. OpenAI a respins acuzațiile.

Spune că respectă legile și că încearcă să încheie parteneriate cu editorii pentru a obține acces legal la conținut. În ciuda contestațiilor, compania consideră că legea drepturilor de autor nu interzice procesul de antrenare, susținând că au respectat reglementările existente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.