Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiune anti-tero în Belgia: Cel mai căutat terorist din Europa a fost arestat

Mohamed Abrini, unul dintre suspecţii atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, a fost arestat vineri, a anunţat postul belgian de televiziune VRT, informează Reuters şi cotidianul La Derniere Heure.

Abrini, un marocan-belgian în vârstă de 31 de ani, se afla pe lista celor mai căutate persoane din Europa după ce a fost identificat pe înregistrarea unei camere de supraveghere într-un automobil în compania lui Salah Abdeslam.

Citește și: Asta e ultima poză cu Mircea Albulescu în viață / FOTO

Abdeslam a fost arestat la Bruxelles în urmă cu două săptămâni, cu patru zile înainte de atentatele care au lovit capitala belgiană.

Abrini, un belgian de origine marocană în vârstă de 31 de ani, se afla pe lista celor mai căutate persoane din Europa după ce a fost identificat pe înregistrarea unei camere de supraveghere într-un automobil în compania lui Salah Abdeslam. Abrini, cunoscut de poliţie pentru furt şi posesie de droguri, era dat în urmărire prin mandat de arestare internaţional după atacurile din capitala franceză. Potrivit VRT, este foarte probabil ca el să fie 'omul cu pălărie' căutat de poliţia belgiană.

Pe 10 şi 11 noiembrie 2015, el i-a însoţit pe fraţii Salah şi Brahim Abdeslam şi a întreprins două curse tur-retur între Paris şi Bruxelles pentru a închiria ascunzători pentru pregătirea atentatelor. Potrivit cotidianului La Derniere Heure, un al doilea suspect a fost de asemenea arestat, scrie agerpres.ro.

Citește și: Gigi Becali e băgat în trepidații de Daniela Crudu

Parchetul federal belgian a confirmat vineri că au fost operate mai multe arestări în cursul zilei în cadrul anchetei privind atentatele de pe aeroportul Zaventem şi de la staţia de metrou Maelbeek din Bruxelles, transmite AFP, preluând un scurt comunicat al procurorilor.

'Parchetul federal confirmă că au existat mai multe arestări în cursul zilei în cadrul atentatelor de la aeroportul naţional Zaventem şi de la Bruxelles, staţia de metrou Maelbeek', indică Parchetul, fără alte detalii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.