Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiunea Remanierea: Dragnea pune la cale MAZILIREA lui Grindeanu/SURSE

Inquam Photos / Octav Ganea
Dragnea Grindeanu

Președintele PSD Liviu Dragnea și liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu au discutat mult în vederea remanierii guvernamentale, asta după ce au primit pe rând miniștrii în pelerinaj. Majoritatea s-au plâns de premierul Sorin Grindeanu, dar în urma discuțiilor s-a dovedit că există probleme și în ministere.

Citește și: Mişcări de culise în politica românească: Geoană, întâlnire surprinzătoare cu un lider politic

Surse din PSD ne-au explicat că în cursul săptămânii viitoare va avea loc o remaniere, dar nu atât de amplă pe cât s-a crezut inițial. Cel mai probabil doi sau trei miniștri vor fi schimbați, dar nu se va umbla în această vară la posturile cheie din Guvern.

Planul este unul cu bătaie pe termen mai lung. Dacă acum nu va fi o remaniere masivă, Liviu Dragnea vrea să-l scoată din joc pe Sorin Grindeanu și va forța mutarea întregului centru de operațiuni la partid, pentru că impresia generală în PSD este că Sorin Grindeanu a început să aibă o agendă separată față de cea a partidului.

Remanierea din luna iunie ar putea fi doar primul pas dintr-o strategie pe termen mai lung. Astfel, în toamnă lucrurile s-ar putea complica, iar premierul Sorin Grindeanu ar putea fi sacrificat și Guvernul înlocuit. Acest plan depinde foarte mult și de modul în care PSD își va juca cărțile în relația cu președintele Klaus Iohannis, pentru că liderii partidului nu doresc să-i dea acestuia șansa de a intra în jocul politic la desemnarea noului premier.

Surse politice convergente ne-au precizat că acesta ar fi planul gândit Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, dar este doar una dintre variantele luate în considerare.

Acest plan a fost conceput din cauza contextului politic neprielnic. Ar fi foarte greu de explicat public de ce este schimbat un Guvern care a livrat o creștere economică foarte bună, asta deși în spatele ușilor închise se vorbește tot mai mult despre faptul că Sorin Grindeanu sabotează programul de guvernare al PSD.

Cu premierul Grindeanu pe făraș, vara politică se anunță extrem de interesantă, pentru că acesta nu pare dispus să cedeze fără luptă, iar în interiorul PSD nu toți sunt de acord cu Liviu Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.