Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opera Națională București, eveniment de amploare în data de 18 mai

romaniatv.net
opera nationala

Cea de-a treia săptămână a lunii mai aduce la Opera Naţională Bucureşti (ONB) titlurile de operă şi balet din repertoriul clasic universal - "La Traviata" de Giuseppe Verdi, "La Boheme" de Giacomo Puccini, "Giselle" de Adolphe Charles Adam şi "Elixirul dragostei" de Gaetano Donizetti, precum şi evenimentul "Scena Gândirii" - conferinţele ONB, invitat fiind criticul literar Nicolae Manolescu.

Marţi, 16 mai, de la ora 18,30, este programată o întâlnire cu invitatul din această lună al Conferinţelor ONB - 'Scena Gândirii', criticul literar Nicolae Manolescu, care va susţine prelegerea "La ce mai e bună literatura?", conform Agerpres.

Pe 18 mai, de la aceeaşi oră, va avea loc spectacolul de operă "La Traviata" de Giuseppe Verdi. Compozitorul a văzut în "Dama cu camelii" o poveste cu potenţial muzical. A scris muzica pentru opera pe care a numit-o mai târziu "La Traviata", libretul aparţinând lui Francesco Maria Piave, după romanul lui Alexandre Dumas-fiul. Premiera a avut loc la Veneţia, pe scena Teatrului La Fenice, pe 6 martie 1853.

Vineri seară este programat spectacolul de operă "La Boheme" de Giacomo Puccini. După romanul "Scenes de la vie de boheme" de Henri Murger, Giacomo Puccini a adus sub lumina reflectoarelor spectacolul de operă "La Boheme", care surprinde dragostea şi sărăcia în acelaşi peisaj şi îl transformă într-o capodoperă muzicală, unde se împletesc librete inspirate din teme precum iubirea, despărţirea şi moartea.

Pe 20 mai, de la ora 18,30, va fi spectacolul de balet "Giselle" de Adolphe Charles Adam. Spectacolul spune povestea de dragoste dintre Giselle şi prinţul Albert (care îi ascunde fetei identitatea sa), care trece dincolo de moarte. Primul act al baletului cuprinde aproape întreaga desfăşurare a firului narativ. Secvenţele în care cei doi tineri îşi declară iubirea alternează cu momentele de dans şi veselie ale sătenilor întorşi de la cules sau cu scenele conflictuale dintre prinţul Albert şi pădurarul Hans.

Pe 21 mai, începând cu ora 18,30, în program este trecut spectacolul de operă "Elixirul dragostei" de Gaetano Donizetti. Compozitorul a reuşit să creeze cu "Elixirul dragostei" o capodoperă în care amuzamentul şi drama se împletesc. Comicul poveştii se datorează imaturului îndrăgostit Nemorino, care pică în plasa lui Dulcamara şi crede cu tărie că elixirul comercializat de acesta îi va aduce dragostea Adinei.

Biletele pot fi achiziţionate pe http://tickets.operanb.ro/ şi de la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.