Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opera Naţională Bucureşti găzduieşte expoziţia de pictură 'Ned 77 - Colecţie aniversară', a artistului Ion Nedelcu

romaniatv.net
opera nationala

Opera Naţională Bucureşti găzduieşte în luna decembrie expoziţia de pictură „Ned 77 - Colecţie aniversară", a artistului Ion Nedelcu. Vernisajul va avea loc vineri, la ora 16.00, în Foaierul Galben.

Artistul Ion Nedelcu se exprimă în scenografie, pictură, sculptură şi restaurări, dar şi design vestimentar şi realizarea costumelor de film şi teatru. Indiferent de forma artei prin care alege să se exprime, Ion Nedelcu este un artist complet, potrivit News.ro.

Alături de artist vor fi invitaţi speciali: tenorul Alin Stoica, soprana Stèphanie Radu, balerina Raluca Jercea, actorul Adrian Păduraru, şi trupa de jazz Sorina Gabriela Rotaru & Alex Olteanu.

Absolvent al Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, Bucureşti în anul 1975 la secţia de scenografie de film şi televiziune, Ion Nedelcu este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, al Uniunii Cineaştilor din România şi al Societăţii Artiştilor Plastici Californieni.

A început să lucreze pe platourile de filmare de la 25 de ani, realizând decorurile şi costumele a peste 30 de filme istorice şi contemporane, dintre care „Iancu Jianu Zapciul”, „Declaraţie de dragoste”, „Liceenii”, „Extemporal la dirigenţie”. De-a lungul timpului, a semnat peste 30 de expoziţii în ţară şi în străinătate şi a realizat lucrări în colecţii particulare în România, Germania, SUA, Siria, China.

Ion Nedelcu a colaborat cu studiourile Warner Brothers pentru lung metrajul „Skary Movie ll”. A locuit în Statele Unite timp de aproape 7 ani, perioadă în care a realizat pictură murală în Los Angeles şi Las Vegas, a creat decorul pentru un spectacol omagial Golden Globe în Los Angeles şi a creat un costum pe care Angelina Jolie l-a purtat într-un spectacol de televiziune.

Expoziţia este deschisă publicului larg în perioada 9 decembrie - 25 decembrie. Accesul la expoziţie se realizează la spectacolele din repertoriu sau în cadrul tururilor ghidate. Pentru programare tur ghidat este necesar un mail la bilete@operanb.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.