Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opera Naţională Bucureşti împlineşte 99 de ani - Spectacolul Lohengrin va fi difuzat la aniversare

romaniatv.net
opera nationala

Opera Naţională Bucureşti sărbătoreşte 99 de ani de la înfiinţarea ca instituţie şi difuzează online spectacolul „Lohengrin”, după Richard Wagner, marţi, de la ora 18:00, potrivit news.ro.

Prima scenă lirică a ţării implineşte 99 de ani de la instituţionalizare pe 8 decembrie, iar anul aceasta sărbătoreşte online.

Marţi, de la ora 18:00, va fi difuzată premiera spectacolului de operă „Lohengrin” (2011), capodoperă semnată de Richard Wagner, regizat de maestrul Ştefan Neagrău.

Spectacolul va fi transmis pe site-ul ONB şi pe canalul de YouTube al Operei Naţionale Bucureşti.

Citește și: SURSE BREAKING Ofițerul reținut de DNA Brașov era șeful BIROULUI ce ASCULTA întreg județul - Avea comportament de 'CÂRTIȚĂ' pentru beneficiari privați

Alegerea titlului nu este întâmplătoare.

Pe 8 decembrie 1921, prin hotărârea Ministrului Artelor, poetul Octavian Goga, Societatea particulară Opera a devenit instituţie de stat, cu sediul la Teatrul Lyric „Leon Popescu”, primul director fiind Scarlat Cocorăscu.

Noua instituţie, Opera Română, a fost inaugurată cu spectacolul „Lohengrin”, după Richard Wagner, dirijat de compozitorul George Enescu. De-a lungul timpului, pe scena Operei Naţionale Bucureşti au avut loc 20 de reprezentaţii ale titlului inaugural.

În plus, pe pagina de Facebook a ONB va fi prezentat şi un montaj video a poveştii inaugurării, cu imagini din arhiva operei.

Povestea lui Lohengrin, supranumit şi Cavalerul cu lebădă, este inspirată de mai multe legende care au circulat în mitologia mai multor popoare, numele eroului fiind legat de mitul Sfântului Graal şi al Cavalerilor Mesei Rotunde. Naraţiunea se desfăşoară la Antwerp (actuala Belgie), în prima jumătate a secolului al X-lea, când Elsa este acuzată pe nedrept de uciderea fratelui său, iar în apărarea ei soseşte cavalerul Lohengrin, între cei doi legându-se o frumoasă poveste de dragoste.

Înregistrarea va fi disponibilă publicului doar pe durata difuzării spectacolului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.