Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opera Scala din Milano a organizat o gală televizată de trei ore în locul spectacolului de deschidere a stagiunii

evz.ro
Teatrul La Scala din Milano

Opera Scala din Milano a organizat o gală televizată de trei ore cuprinzând o suită de arii şi secvenţe de balet, luni seară, după ce pandemia de coronavirus a forţat instituţia să anuleze tradiţionalul spectacol de deschidere a noii stagiuni pentru prima dată după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Purtând măşti sanitare, membrii corului şi ai orchestrei de la Scala au interpretat imnul italian într-o sală fără spectatori, în care, în alţi ani, s-ar fi aflat numeroase elite din politica, afacerile şi showbizul italian pentru a asista la unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul cultural din Milano.

Organizatorii au intitulat show-ul de luni seară "A riveder le stelle" ("Să vedem din nou stelele"), trimitere la ultima frază din "Infernul" lui Dante Alighieri, pentru a transmite telespectatorilor speranţa că pandemia de COVID-19, care a îngenunchiat economia din Europa, va fi în curând învinsă.

Citește și: Klaus Iohannis s-a autodenunțat - OPINIE

"A fost o experienţă extraordinară, dar sper să nu o mai repet", a declarat dirijorul Riccardo Chailly.

Italia şi-a închis teatrele şi sălile de concerte în luna octombrie pentru a controla recrudescenţa pandemiei după acalmia din vara acestui an, iar restricţiile vor rămâne în vigoare cel puţin până după sezonul sărbătorilor de iarnă.

Unele dintre interpretările din spectacolul de luni seară au fost realizate în direct, altele au fost preînregistrate. Printre secvenţele artistice din cadrul show-ului s-a aflat şi o evoluţie a celebrului balerin Roberto Bolle, care a interpretat un număr solo, înconjurat doar de câteva raze de lumină.

Organizatorii evenimentului le-au permis telespectatorilor să vizioneze şi secvenţe din culise şi din timpul repetiţiilor - unde, în vremuri normale, publicul nu are acces - desfăşurate la Scala, teatrul de operă vechi de 242 de ani şi care se află în centrul vieţii muzicale din Milano.

În contextul în care regiunea Lombardia, în care se află şi oraşul Milano, este una dintre cele mai grav afectate zone din Europa şi continuă să raporteze mii de infectări cu noul coronavirus în fiecare zi, nu este cunoscut deocamdată modul în care directorii de la Scala vor organiza următoarea stagiune de spectacole.

În octombrie, zeci de cântăreţi şi muzicieni de la Scala au fost testaţi pozitivi cu noul coronavirus, obligându-i pe toţi membrii corului să intre în carantină alături de membrii orchestrei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.