Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Operația trebuia făcută, pentru că boala îmi amenința viața' - Experiența unei paciente

Radu Pop
dr dan bentia sanador

Durerile de spate se numără printre cele mai întâlnite probleme din cauza cărora oamenii se prezintă la medic și pot fi de multe feluri, de la un disconfort ușor și constant până la junghiuri ascuțite. Uneori, durerile de spate apar brusc în urma unor accidente sau traumatisme, alteori se dezvoltă lent din cauza îmbătrânirii, cum se întâmplă în osteoporoză, sau apar în alte afecțiuni, precum scolioza. Există însă și cazuri în care durerile de spate pot ascunde o problemă mai gravă, care necesită investigații amănunțite și un tratament complex.

Într-o astfel de situație s-a aflat și Daniela, o pacientă în vârsta de 53 de ani, care de mai bine de un an suferea de dureri intense de spate. Disconfortul era atât de mare, încât femeia nu mai putea să meargă la serviciu, să se deplaseze sau să stea pe scaun.

Pacienta a primit recomandarea să meargă la o consultație la Dr. Dan Benția, medic primar neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR. În urma examenelor imagistice, medicul a observat că la nivelul vertebrei T12 Daniela avea o fractură de coloană mai veche care se agravase.

„Fracturile de coloană pot fi foarte periculoase atât prin prisma pierderii stabilității coloanei, cât și prin prisma deplasării spre posterior a unui fragment osos. Atunci pot apărea semne neurologice date de compresiile nervilor sau chiar a măduvei, până la paralizia mâinilor și picioarelor în cazul leziunilor cervicale sau paralizia picioarelor în cazul leziunilor lombare sau toracale”, explică Dr. Dan Benția.

Singura cale de vindecare în cazul Danielei era o intervenție chirurgicală foarte complexă.

„Am avut foarte mare încredere în el și am știut că o să fie totul bine, orice s-ar întâmpla. Știam că lucrurile sunt sub control aici, la SANADOR, și asta mi-a dat mult curaj. Operația trebuia făcută, pentru că boala îmi amenința viața”, povestește Daniela.

În acest caz, medicul Dan Benția a intervenit la nivelul coloanei vertebrale printr-o tehnică deschisă. În timpul operației s-a urmărit restabilizarea coloanei în poziția corectă, de la T10 și T11, până la L1 și L2, prin montarea a opt șuruburi prin care s-a injectat un ciment special. În final, s-a îndreptat mare parte din cifoză, adică din cocoașa pacientei, și s-a fixat coloana în noua poziție.

„După operație, m-am simțit eliberată, aș putea spune chiar fericită. Acum coloana mea arată într-un mare fel, pot să spun că ce este acolo este arhitectură clasică. Este mână de artist, nu doar de medic. Trebuie să fii făcut, să ai răbdare ca să poți realiza lucruri de genul ăsta”, conchide Daniela.

La Spitalul Clinic SANADOR, în funcție de complexitatea cazului, pacienții cu fracturi ale coloanei vertebrale au acces la tratamente neurochirurgicale moderne. Acestea se pot realiza prin intervenții chirurgicale deschise sau cât mai puțin invazive, prin vertebroplastie și kifoplastie.

Echipa de Neurochirurgie a Spitalului Clinic SANADOR abordează în condiții de maximă siguranță întreaga patologie neurochirurgicală – cranio-cerebrală, vertebro-spinală, dar și periferică. Neurochirurgii SANADOR operează cu ajutorul unor echipamente performante, de ultimă generație, indispensabile pentru neurochirurgia modernă: microscopul operator Zeiss Kinevo 900 și sistemul avansat de neuronavigație Medtronic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.