Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operație de excepție la Iași: o tumoră cerebrală voluminoasă a fost operată cu succes la o femeie de 67 de ani

medici operatie

Medicii ieșeni au reușit să îndepărteze complet o tumoare cu diametrul de 5 cm, la o femeie din Galați în vârstă de 67 de ani, informează Mediafax.

„Femeia de 67 de ani este din Galați și s-a adresat special spitalului nostru după ce a observant că durerile de cap nu-i cedează. În urma investigațiilor medicale s-a descoperit o tumoră cerebrală de aproximativ cinci cm, o tumoră voluminoasă care i-a pus viața în pericol. A fost o intervenție chirurgicală laborioasă, tumora pacientei a fost una impresionantă atât prin mărime, cât și prin poziția ei, lucru provocator pentru întreaga echipă medicală. Intervenția chirurgicală a fost fără complicații, s-a practicat o rezecție completă a leziunii”, spun medicii Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iași.

Potrivit acestora, meningioamele sunt cele mai frecvente tumori ale sistemului nervos central.

Sunt tumori în 90% din cazuri benigne, cu o creștere foarte lentă, ajungând la dimensiuni foarte mari până a fi diagnosticate.

Acestea cresc din membrana ce înveselește creierul și pot îngloba sau afecta vasele și nervii cranieni.

„Săptămânal operăm aproximativ un meningiom, tumori voluminoase care datorită heterogenicității niciuna nu este identică cu alta. Cu ajutorul tehnologiei prezente în spital, în acest moment avem posibiltatea de a trata astfel de leziuni impresionante fără consecințe majore asupra pacienților, aceștia beneficiind de servicii medicale la standarde înalte. Le recomandăm pacienților noștrii controale periodice pentru a ține sub observație sănătatea și pentru a nu-și pune viața în pericol”, a declarat doctor în neurochirurgie Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.