Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiune americană pregătită pentru evacuarea președintelui Zelenski. Luptele continuă la Kiev. Civilii au atacat tancurile cu cocteiluri Molotov (VIDEO)

captura Telegram
lupte strada kiev tanc

Mai multe explozii s-au produs sâmbătă dimineaţă în diverse zone ale capitalei ucrainene Kiev, după lupte grele în suburbiil, pe măsură ce forţele ruseşti se apropie de oraş,conform CNN. Armata ucraineană anunţă că a respins un atac pe o stradă a capitalei. Media americană relatează însă despre o operațiune specială americană care are ca obiectiv scoaterea din Kiev pentru a nu fi capturat a președintelui Volodimir Zelenski - șeful statulu ucrainean încă ezită să părăsească capitala.

Înregistrări video transmise de martori oculari arată explozii în zona de nord-vest a oraşului, unde se află o bază militară.

Echipele CNN din capitala ucraineană anunţă că au auzit explozii puterice în sudul şi vestul oraşului.

Armata ucraineană a anunţat că a respins un atac al forţelor ruse pe o stradă din Kiev.  "Atacul este respins", a anunţat armata ucraineană, într-un mesaj pe Facebook, în care prezintă o fotografie cu un nor mare de fum ridicându-se în mijlocul unei zone urbane.

Potrivit Reuters, este vorba de o bază militară care ar fi fost atacată de forţele ruse.

Armata anunţă că "lupte grele" se duc la Vasilkiv, la 30 de kilometri de Kiev, unde ruşii încearcă să aducă paraşutişti.

Conform unor surse citate de presa americană, Statele Unite s-au oferit să îl scoată pe preşedintele Volodimir Zelenski din Kiev, pentru a nu fi capturat sau ucis de armata rusă şi pentru a continua să conducă ţara în siguranţă.

Volodimir Zelenski a declarat în cursul nopţii că este pregătit să lanseze negocieri cu Rusia pentru instituirea imediată a unui acord de încetare a confruntărilor militare. Zelenski a precizat că oficiali ucraineni şi ruşi discută despre locul şi data potenţialelor negocieri.

"Această noapte va fi grea, foarte grea, dar va veni dimineaţa. În această noapte, inamicul va recurge la toate mijloacele de care dispune pentru a ne distruge rezistenţa. În această noapte vor lansa un asalt. Trebuie să perseverăm în această noapte, destinul Ucrainei este decis în această noapte", a declarat preşedintele Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.