Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiune antitero de amploare în Tadjikistan: 9 morți și 24 de răniți; convoi atacat cu un cocktail Molotov de un grup de rebeli

tADJIKISTAN

Nouă persoane au fost ucise miercuri şi alte 24 rănite într-o operaţiune "antiteroristă" desfăşurată în estul Tadjikistanului, a anunţat Ministerul de Interne al acestei republici din Asia centrală într-un comunicat, relatează AFP, informează Agerpres.

Un militar a murit şi alţi 13 au fost răniţi după ce un cocktail Molotov a fost lansat asupra unui convoi al Comitetului naţional de securitate din Tadjikistan. Opt membri ai unui "grup armat ilegal' au fost la rândul lor ucişi şi alţi 11 răniţi.

Peste 70 de membri ai acestui "grup terorist" au fost arestaţi, a precizat ministerul.

Potrivit comunicatului, circa 200 de persoane care făceau parte din "grupuri criminale organizate" şi înarmate au blocat drumul care face legătura între capitala tadjică Duşanbe şi Horog, capitala regiunii autonome Gorno-Badaşhan, la frontiera cu Afganistanul.

În cursul dimineţii, Tadjikistanul a anunţat lansarea unei "operaţiuni antiteroriste" în această regiune foarte puţin populată, pe fondul tensiunilor în creştere din ultimele luni cu un lider regional, notează AFP.

Ministerul de Interne a anunţat şi marţi ciocniri cu partizanii unei figuri influente din Gorno-Badaşhan, Mamadbokir Mamadbokirov, pe care autorităţile tadjice îl descriu drept "şeful unui grup criminal".

"Pentru a asigura securitatea cetăţenilor şi ordinea socială, organele de securitate au lansat o operaţiune antiteroristă", indică ministerul, care acuză aceste "grupuri criminale" că sunt finanţate de "organizaţii extremiste şi teroriste străine".

Tadjikistanul, care a fost devastat de un război civil cu islamiştii în anii 1990, are o frontieră de 1.300 km lungime cu Afganistanul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.