Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operaţiune antiteroristă în Belgia: Pe cine au vizat autorităţile

www.voanews.com
belgia politie

O operaţiune antiteroristă care a avut loc marţi în nordul Belgiei a vizat în principal anturajul lui Hicham Chaib, una dintre figurile reprezentative ale organizaţiei Stat Islamic (SI), care a apărut în martie într-o înregistrare video ce revendica atentatele de la Bruxelles, au relatat miercuri unele ziare belgiene, informează AFP. Patru persoane au fost inculpate pentru participare la activităţile unei grupări teroriste, după o serie de 15 percheziţii şi arestări marţi, în mai multe oraşe din nordul Belgiei, inclusiv Anvers, Gent şi Deinze, potrivit Parchetului federal belgian.

Printre cele patru persoane figurează Zouhair Chaib (29 de ani), frate mai mic al lui Hicham (35 de ani), interpelat în Gent, unde locuieşte, a relatat cotidianul flamand De Standaard, precizând că ''majoritatea'' celor 15 arestări au vizat ''membri ai familiei lui Hicham Chaib'', care are 11 de copii în total. Un al treilea frate Chaib, Mohamed Amin, s-a plâns pe pagina sa de Facebook că domiciliul mamei sale, în Deurne, la periferia Anversului (nord), a fost, de asemenea, percheziţionat, subliniază De Standaard. Ea a fost dusă la audieri, după care a fost eliberată.

Printre cei patru inculpaţi se află şi Soufiane A., care a luptat în rândurile SI în Siria, potrivit De Standaard şi La Libre Belgique. El a intrat în rândurile Statului Islamic în Siria în aprilie 2013, dar, grav rănit în lupte în regiunea Alepului, s-a întors în 2014 în Belgia şi a fost interpelat marţi la el acasă în Deinze, în apropiere de Gent (vest). Fără să precizeze numele inculpaţilor, Parchetul federal a subliniat marţi că ''unii'' dintre ei sunt suspectaţi că au vrut să recruteze jihadişti pentru a lupta în rândurile jihadiştilor SI în Siria. Fratele lui Hicham Chaib, pus în cauză, ar fi ''figura centrală'' a acestei filiere de recrutare, potrivit La Libre Belgique, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.