Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operaţiune antiteroristă la Bruxelles. Ce au descoperit anchetatorii

atentat terorist Bruxelles

Poliţia belgiană a arestat trei persoane sâmbătă seară în cursul unei operaţiuni antiteroriste în regiunea capitalei Bruxelles, a anunţat agenţia de presă Belga, potrivit AFP. 

Anchetatorii au efectuat patru percheziţii în cartierul Molenbeek şi nu au descoperit nici arme, nici explozivi, dar au arestat trei persoane care urmează să fie interogate, a informat purtătoarea de cuvânt a Parchetului din Bruxelles, Ine Van Wymeersch, citată de Belga.

Vezi şi: S-a găsit contractul cu Bechtel. Ce prevede celebrul document pentru Autostrada Transilvania

Vezi şi: ULTIMUL mesaj public lansat de Florian Coldea, după DISPARIȚIA lui Ghiță

Purtătoarea de cuvânt a refuzat să ofere mai multe detalii despre persoanele arestate, dar a precizat că Parchetul va anunţa duminică dacă cei trei suspecţi rămân în arest. 

Mai mulţi jihadişti care au luat parte la atentatele de la Paris, la 13 noiembrie 2015 (130 de morţi), şi de la Bruxelles, la 22 martie 2016 (32 de morţi, ucişi de kamikaze la aeroport şi la metrou), revendicate de gruparea Stat Islamic (SI), erau originari din Molenbeek, cartier sărac de la periferia capitalei belgiene.

Vezi şi: Alina Mungiu-Pippidi face afirmaţii grave: Partidul lui Nicuşor Dan, ajutat de SRI

După aceste atentate, autorităţile au întărit măsurile de securitate şi au înmulţit operaţiunile şi descinderile poliţiei, pe măsură ce înaintează anchetele legate de evenimentele respective. 

Potrivit Belga, descinderile la Molenbeek au avut loc târziu în cursul serii, cu poliţişti înarmaţi care au închis perimetrul în timpul operaţiunii. 

Salah Abdeslam, singurul membru încă în viaţă al echipelor de comando jihadiste de la Paris, s-a ascuns la Molenbeek după atentate şi a fost arestat acolo patru luni mai târziu, la 18 martie 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.