Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operaţiune de amploare în Balcani: S-au confiscat arme de foc, explozivi şi muniţii

interpol

O vastă operaţiune de poliţie, desfăşurată între 17 şi 19 aprilie în mai multe state balcanice, a dus la confiscarea a aproximativ 40 de arme de foc, 6 kg de explozivi, 11 grenade şi 1.300 de muniţii, a anunţat joi Interpol, într-un comunicat citat de AFP. Operaţiunea, desfăşurată pe parcursul a 48 de ore şi la care au participat 5.000 de poliţişti, a fost purtată în fostele state iugoslave Bosnia, Croaţia, Macedonia, Muntenegru, Serbia şi Slovenia.

Aproape 43.000 de persoane au fost supuse controalelor la frontiere sau în puncte nevralgice din trafic, Interpol putând să verifice astfel peste 2 milioane de identităţi în bazele sale de date. 'Atacurile teroriste recente din Europa şi din lume, în care au fost utilizate cu precădere arme de foc, arată necesitatea suplimentării controalelor', a subliniat Tim Morris, directorul general al serviciilor de poliţie din cadrul Interpol, citat în comunicat.

În condiţiile în care armele folosite în atentatele de la Paris au tranzitat prin Balcani, operaţiunea Interpol a scos în evidenţă, de asemenea, o reţea solidă 'al cărei flux trebuie stopat', se mai menţionează în comunicat. Informaţiile culese în timpul operaţiunii vor fi analizate pentru depistarea unor potenţiale legături cu alte activităţi teroriste în regiune şi în afara ei, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.