Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiune de salvare pe Mediterană: zeci de persoane sunt date dispărute, după ce barca cu care călătoreau s-a răsturnat

Agerpres - Reuters
naufragiu Mediterana

Treizeci de persoane sunt date dispărute, iar 17 au fost salvate în centrul Mediteranei duminică, după ce barca cu care călătoreau din Libia s-a răsturnat din cauza vremii nefavorabile, a anunțat paza de coastă a Italiei.

Sunt în plină desfăşurare operațiunile de salvare, susținute de nave comerciale și sprijin aerian din partea agenției de frontieră a UE Frontex. Alte două nave comerciale sunt în drum spre zonă.

Duminică dimineaţă, organizația umanitară Mediterranea Saving Humans a postat pe Twitter că, potrivit mai multor surse, nava care se îndrepta spre Italia s-a răsturnat la aproximativ 110 mile nord-vest de Benghazi, scrie Rador.

Alarm Phone, o altă organizație umanitară care preia apelurile de la navele de migranți aflate în primejdie, a scris pe Twitter că a alertat pentru prima dată autoritățile sâmbătă, subliniind că barca, cu 47 de persoane la bord, are nevoie urgentă de salvare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.