Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiune în forță a FSB: serviciul secret susține că a dejucat un atac terorist; patru bărbați au fost săltați

themoscowtimes.com
FSB Rusia

FSB a anunțat reținerea a patru presupuși susținători ai Ucrainei. Potrivit autorităților ruse, bărbații ar fi intenționat să comită un atac terorist asupra facilității administrative din regiunea Stavropol, a anunțat vineri Centrul de Relații Publice (CPR) al serviciului special, relatează Interfax.

Potrivit FSB, "fiind susținători ai ideologiei organizațiilor naționaliste ucrainene, deținuții intenționau să comită un act terorist la una dintre facilitățile administrative ale regiunii".

În timpul perchezițiilor la locurile de reședință au fost găsite și confiscate următoarele: arme de foc, dispozitive explozive, componente pentru fabricarea unui amestec incendiar, precum și "literatură metodologică privind organizarea revoltelor în masă". "A fost deschis un dosar penal împotriva membrilor grupării în temeiul art. 205 din Codul penal al "Legii teroriste" a Federației Ruse. Suspecții au fost reținuți, plasați în arest", a precizat FSB.

Autoritățile din Rusia sunt în alertă maximă, mai ales după explozia de pe podul din Crimeea. Moscova consideră exploziile drept un atac terorist.

În acest context de precizat este faptul că Rusia a decis consolidarea măsurilor antiteroriste în Crimeea. La sediul Flotei Mării Negre a avut loc o reuniune a Consiliului Militar pentru consolidarea măsurilor antiteroriste în regiune, a informat serviciul de presă al Flotei Mării Negre.

"Consiliul Militar al Marinei a luat decizii de consolidare a măsurilor de combatere a forțelor și mijloacelor de sabotaj din regiune, îmbunătățirea sistemului de informare a autorităților executive locale cu privire la măsurile antiteroriste și a discutat și alte aspecte ale activităților forțelor flotei", a declarat serviciul de presă al Flotei Mării Negre. Consiliul Militar al Marinei a clarificat faptul că reuniunea a avut loc la Sevastopol sub conducerea comandantului Flotei Mării Negre, viceamiralul Viktor Sokolov, cu participarea șefului Crimeei Serghei Aksyonov și a guvernatorului Sevastopolului Mihail Răzvozhaev.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.