Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operaţiune internaţională: Bărbatul care a împuşcat un hacker în scara unui bloc din Bacău a fost prins în Franţa

justitie procurori

Bărbatul care a împuşcat mortal un tânăr de 21 de ani, în luna martie, într-un bloc din municipiul Bacău, a fost prins în Franţa. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au obţinut un mandat european de arestare pe numele presupului criminal. Victima acestuia era un fost hacker anchetat și condamnat pentru fraude informatice.

Presupusul criminal, de 46 de ani, este un cunoscut luptător de K1, care a activat și în Legiunea Franceză, fiind considerat unul dintre cei mai periculoși infractori din România, notează desteptarea.ro.  Acesta a fost prins în Franța, unde fugise la scurt timp de la comiterea faptei.

Ieri, ca urmare a cooperării judiciare cu autoritățile franceze, criminalul a fost arestat lângă Paris, urmând să fie adus în țară. Între timp, Tribunalul Bacău a emis mandat de arestare în lipsă. Mobilul crimei a fost, se pare, o țeapă într-o afacere informatică pe care victima i-a tras-o fostului luptător în Legiunea Străină.

La caz a lucrat o echipă complexă de la IPJ Bacău și IGPR, sub coordonarea procurorului Felix Bănilă, de la Parchetul Tribunalului Bacău, fost şef DIICOT.

Victima crimei, Iulian Cezar Oancea, a fost condamnat în 2015 la cinci ani de închisoare pentru infracțiuni informatice și a ieșit din Centrul de detenție pentru minori de la Brăila pe data de 13 martie 2018, după ce i-a fost admisă o cerere de eliberare condiționată.

Acesta a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, în 2014, fiind acuzat de acces fără drept, la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, fraudă informatică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. În rechizitoriu se spune că, în perioada aprilie-august 2013, minorul (care avea atunci 14 ani) a folosit fără drept datele de identificare ale cardurilor bancare ale mai multor persoane din țară, dar și din străinătate, și a folosit date fictive pentru a face comenzi pe mai multe site-uri de unde a cumpărat o serie de bunuri și produse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.