Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiune israeliană în Jenin - Trei palestinieni au fost uciși

Time of Israel
Jenin Palestina teritoriile ocupate

Trei palestinieni au fost ucişi vineri, într-o operaţiune a forţelor israeliene la Jenin, un bastion al unor facţiuni armate în Cisiordania ocupată, potrivit agenţiei palestiniene de presă Wafa, relatează AFP, potrivit news.ro.

Potrivit Wafa, cei trei bărbaţi au fost ucişi după ce forţe israeliene - care şi-au multiplicat operaţiunile în acest sector în ultimele luni - au deschis focul asupra vehculului la bordul căruia se aflau.

Un fotograf AFP aflat la faţa locului a văzut cadavrele celor trei tineri la morga locală şi un vehcul alb ciuruit de gloanţe şi cu geamurile sparte.

Armata israeliană a anunţat, la rândul său, într-un scurt mesaj în ebraică, că a efectuat o operaţiune în sectorul Jenin, cu scopul de a localiza armament în două locuri.

Potrivit armatei israeliene, militari au fost ţinta unor tiruri în primul dintre aceste locuri şi au deschis, la rândul lor focul, iar apoi au văzut un vehicul suspect la marginea unui drum în timp ce se îndreptau către al doilea loc.

”Tiruri s-au tras către militari, care au dejucat un plan al unor terorişti care-i vizau”, susţine armata israeliană, care anunţă că a găsit armament - inclusiv două puşti de asalt de tip M-16 - şi cartuşe la locul acestei confruntări armate.

Armata israeliană şi-a multiplicatîn ultimele săptămâni raidurile înăuntrul şi în zona taberei de la Jenin, un bastion al unor facţiuni armate palestiniene, de unde erau originari autori ai unor atacuri recente în Israel.

Jurnalista Shireen Abu Akleh, o vedetă la postul panarab Al-Jazeera, a fost ucisă prin împuşcare în mai, la Jenin, în marja unei operaţiuni a armatei israeliene în acest sector.

Autoritatea Palestiniană, Al Jazeera şi Qatarul, ţara în care îşi are sediul postul, au acuzat armata israeliană de faptul că a ucis-o pe jurnalistă.

După ce a susţinut iniţial că jurnalista - care purta o vestă antiglonţ cu inscripţia ”presă” şi o cască de reportaj atunci când a fost ucisă prin împuşcare - a murit ”probabil” în urma unui tir palestinian, Israelul a anunţat că nu îndepărtează posibilitatea ca aceasta să fifost ucisă de către israelieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.