Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiunea terestră a Israelului împotriva Hamas în Gaza va fi o 'baie de sânge' pentru ambele părți (analiză Washington Post)

palestinechronicle.com
armata israel

Operațiunea terestră a Israelului împotriva Hamas în Gaza va fi o 'baie de sânge' pentru ambele părți (analiză Washington Post)

Operațiunea terestră anunțată de Israel împotriva militanților Hamas din Fâșia Gaza ar putea duce la pierderi uriașe de ambele părți și riscă să implice și alte țări în conflict, arată publicația Washington Post într-o analiză, în care citează mai mulți experți.

Experții militari din Orientul Mijlociu intervievați de publicație consideră că o ofensivă israeliană la scară largă asupra zonelor dens populate din Fâșia Gaza ar putea "dura săptămâni" și ar putea duce la moartea a "mii de oameni și distrugerea unor întregi cartiere urbane"

"Cred că ei (Forțele de Apărare Israeliene) se vor repezi acolo (în Fâșia Gaza), va fi o baie de sânge", citează publicația din declarația fostului șef al Comandamentului Central al Armatei SUA, generalul în rezervă Kenneth McKenzie. El a sugerat, de asemenea, că "violența va continua mult mai mult decât recentul atac Hamas" și că forțele israeliene "se vor împotmoli în tumultul luptelor de stradă".

Avantajul Hamas

Potrivit lui Jan Gentil, colonel american în rezervă și expert militar la RAND Corporation, ofensiva armatei israeliene "va avea o amploare mult mai mare" în comparație cu operațiunile anterioare. Cu toate acestea, în ciuda superiorității forțelor armate israeliene față de Hamas în ceea ce privește numărul de trupe și nivelul de dezvoltare a echipamentului militar, militanții mișcării palestiniene sunt "bine pregătiți" pentru a face față inamicului în peisajul urban, a declarat fostul înalt oficial al Pentagonului, Mick Mulroy.

Experții militari din Orientul Mijlociu intervievați de publicație cred, de asemenea, că o ofensivă israeliană la scară largă asupra zonelor dens populate din Fâșia Gaza ar putea "dura săptămâni", ducând la moartea a "mii de oameni și distrugerea unor cartiere întregi ale orașului".

Ambasadorul Israelului în Statele Unite, Michael Herzog, a confirmat luni la CNN că Israelul „pregătește o operațiune la sol”. Ziarul New York Times a relatat anterior că operațiunea la sol a Israelului în Fâșia Gaza ar fi trebuit să înceapă weekendul trecut, dar a fost amânată „cu câteva zile” din cauza vremii înnorate, care ar împiedica capacitatea piloților israelieni și a operatorilor de drone de a sprijini forțele terestre cu aer, informație care nu a fost confirmată și de armata israeliană.

Israelul plănuiește să trimită zeci de mii de trupe pentru a captura Gaza și a răsturna autoritățile actuale ale enclavei palestiniene. Cea mai mare operațiune terestră a Israelului de la conflictul Israel-Liban din 2006 ar putea arunca țara în „bătălii urbane sângeroase” luni de zile pe un mic „petic de pământ cu o populație de peste 2 milioane de oameni”, subliniază publicația.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.