Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operatorii de bancomate Bitcoin înființează o asociație pentru combaterea spălării banilor

coindesk.com
atm bitcoin criptomonede

„Mulți operatori BTM consideră că simpla solicitare a unui număr de telefon mobil este suficientă diligență pentru a-i absolvi de cerințele lor KYC mandatate”, a spus un director Coinsource.

Marii operatori de bancomate Bitcoin ( BTC ) din Statele Unite își unesc forțele pentru a combate activitățile ilicite legate de bancomatele Bitcoin.

Operatorii bitcoin ATM DigitalMint și Coinsource au lansat Cryptocurrency Compliance Cooperative (CCC), o nouă asociație care își propune să stabilească standarde de conformitate pentru industria ATM Bitcoin.

Noul efort de conformitate a fost lansat cu sprijinul marilor firme de analiză blockchain, precum Chainalysis și Elliptic, printre cei 15 membri inițiali ai săi. CCC încurajează acum participarea întreprinderilor de servicii de criptomonede pe bază de numerar, autorităților de reglementare, instituțiilor financiare, precum și agențiilor non-statale și de aplicare a legii.

Asociația vizează în mod specific ATM-urile Bitcoin pentru a asigura conformitatea Know Your Customer (KYC) și anti-spălare a banilor (AML), deoarece acest tip de ATM-uri sunt adesea asociate cu lipsa cerințelor KYC. „Din păcate, mulți operatori BTM consideră că simpla solicitare a unui număr de telefon mobil este suficientă diligență necesară pentru a-i absolvi de cerințele lor KYC mandatate”, a spus Bo Oney, șeful conformității Coinsource.

„Astfel de dispoziții laxe oferă un refugiu sigur pentru actorii răi care abuzează de mașini în scopuri nefaste. CCC încearcă să consolideze cerințele de reglementare în beneficiul tuturor utilizatorilor și operatorilor BTM. Acest lucru va necesita contribuția celor mai cunoscuți din industrie, toate cu scopul de a face spațiul cash-to-crypto cât mai sigur pentru consumatori ", a adăugat el.

Seth Sattler, director de conformitate pentru DigitalMint și principalul colaborator CCC, a declarat că cazurile de utilizare ilicită legate de industria de bancomate Bitcoin sunt bine documentate de mai multe agenții de aplicare a legii, inclusiv fraude, abuzuri asupra persoanelor în vârstă și trafic de droguri și de persoane.

„În timp ce un număr mic de operatori de bancomat Bitcoin depășesc dincolo de protocoalele KYC și AML, alții din industria cash-to-crypto pur și simplu închid ochii și sunt mulțumiți de acești actori răi prin simpla aplicare a protecției minime a clienților, care în multe cazuri permite tranzacții complet anonime ”, a remarcat Sattler.

Similar unui bancomat tradițional, un bancomat Bitcoin sau un BTM, este un chioșc care permite utilizatorilor să cumpere sau să vândă Bitcoin și alte criptomonede utilizând numerar sau card de debit. Conform datelor site-ului de urmărire BTM How Many Bitcoin ATMs, există în prezent peste 42.000 de BTM în Statele Unite.

În februarie, Comisia de investigații a statului New Jersey a descoperit că 75% dintre operatorii BTM din stat au permis anumite tranzacții fără a cere clientului să furnizeze informații în afara unui număr de telefon mobil. Anul trecut, un executiv de la firma de analiză blockchain CipherTrace a prezis că bancomatele Bitcoin se vor confrunta cu reglementări mai stricte la nivel mondial, țări, printre care Canada și Germania, deja se îndreaptă spre consolidarea reglementărilor AML necesare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.