Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operatorii de turism din Constanța primesc scutiri la impozit de 60% pe an

Operatorii economici din Constanța cu activitate în turism vor avea o scutire de 60% din impozitul pe clădiri și teren, din 2019, dacă vor presta servicii turistice cel puțin șase luni pe an. Măsura este luată pentru stimularea activitatății economice și în extrasezon, scrie mediafax.

citește și: LOVITURA de GRAȚIE, dată de Senat: OUG pe Legile Justiției, RETRIMISĂ în Comisia Iordache

Consilierii locali ai municipiului Constanța au aprobat, miercuri, un proiect de hotărâre privind acordarea reducerilor de 60% din impozitul pe clădiri şi teren pentru întreprinderile din municipiul Constanţa, utilizate pentru prestarea de servicii turistice pentru o perioadă de cel puţin șase luni într-un an calendaristic.

„Până anul acesta beneficiau de o scutire de 50 la sută. Cu alte cuvinte, cei din domeniul turismului care aveau activitate mai mică de șase luni, conform legii beneficiau de scutire 50 la sută. Prin hotărârea pe care am propus-o consiliului local, și cei care aveau activitate mai mare de șase luni aveau tot 50 la sută. Anul acesta printr-o colaborare excelentă pe care am avut-o cu Organizația Patronală Constanța - Mamaia, prin numeroasele întâlniri pe care le-am avut cu operatorii din sfera de activitate a turismului, m-am gândit să dau un semnal de încurajare pentru aceștia. Tocmai de aceea, am propus creșterea acestei reduceri de la 50 la sută la 60 la sută. Cu alte cuvinte, cei care au activitate permanentă sau mai mare de șase luni beneficiază de o reducere a impozitelor și taxelor cu 60 la sută”, a declarat primarul Constanței, Decebal Făgădău.

El a explicat că prin această majorare a procentului cu care va fi redus impozitul pe clădirile și terenurile operatorilor economici cu activitate în turism se urmărește stimularea acestora să aibă activitate și în extrasezon.

„Pentru că ne dorim să avem din ce în ce mai mulți operatori economici care țin deschis și în extrasezon, care își țin personalul angajat, care în perioada de extrasezon își renovează, își amenajează, au grijă de proprietățile și le pregătesc chit că nu fac profit din această activitate, am simți nevoia ca anul acesta să fac o departajare”, a mai declarat Decebal Făgădău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.