Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operatorii economici care au obţinut autorizaţia provizorie Ro-Îngrăşământ pot depune cereri pentru continuarea testării

coltisorderomania.ro
ministerul agriculturii si dezvoltarii rurale MADR

Operatorii economici care au obţinut după primul an de testare autorizaţia provizorie Ro-Îngrăşământ pot depune, din 8 septembrie, cereri pentru continuarea testării în anul II, în vederea obţinerii autorizaţiei definitive, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Cererile se depun la Biroul unic din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

"Facem precizarea că, potrivit prevederilor art. 26 alin. (1) din OUG nr. 121/2022 (privind stabilirea unor măsuri de punere la dispoziţie pe piaţă a unor produse fertilizante, n.r.) cererile pentru obţinerea autorizaţiei RO-ÎNGRĂŞĂMÂNT depuse înainte de data publicării Ordonanţei de urgenţă în Monitorul Oficial al României se soluţionează potrivit legislaţiei în vigoare la data depunerii. În consecinţă, începând cu data de 8 septembrie 2022, doar operatorii economici care au obţinut după primul an de testare autorizaţia provizorie pot depune cereri pentru continuarea testării în anul II, în vederea obţinerii autorizaţiei definitive RO­ÎNGRĂŞĂMÂNT", se arată în comunicatul MADR, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, operatorii economici pot depune cereri pentru obţinerea autorizaţiei RO - FERTILIZANT începând cu data intrării în vigoare a normelor metodologice prevăzute la articolul 15 din OUG 121/ 08.09.2022, privind stabilirea unor măsuri de punere la dispoziţie pe piaţă a unor produse fertilizante şi pentru modificarea Legii nr. 232/2010 privind regimul de import al mostrelor de îngrăşăminte şi al îngrăşămintelor.

Adoptarea măsurilor legislative prevăzute în actul normativ va contribui la comercializarea produselor fertilizante pe teritoriul României în acord cu noua legislaţie europeană în vigoare, menţionează instituţia.

Măsurile propuse vor asigura, de asemenea, trasabilitatea produselor fertilizante comercializate în România şi, totodată, vor proteja producătorii agricoli în vederea folosirii de produse de calitate şi cu eficienţă maximă pentru utilizarea în agricultură.

Totodată, actul normativ reglementează şi modalitatea de recunoaştere reciprocă a produselor fertilizante testate în alte state membre UE şi asigură cadrul legal referitor la introducerea în ţară a acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.