Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operatorul aerian Wizz Air a investit 7,7 milioane de euro în cel de-al treilea simulator de zbor full-flight

newsair.ro
wizz air

Operatorul aerian Wizz Air anunţă că a instalat al treilea simulator de zbor full-flight (FFS) la centrul său de instruire de ultimă generaţie din Budapesta, după o investiţie de 7,7 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis marţi AGERPRES, noul simulator CAE 7000XR full-flight, instalat pe data de 6 ianuarie 2021, simulează o aeronavă Wizz Air A320neo, se va alătura celorlalte simulatoare FFS şi unui simulator fix de la centrul de instruire, suplimentând capacitatea cu 33%.

"Acest moment marchează o reuşită de proporţii pentru Wizz Air, dat fiind că va spori capacitatea de instruire FFS cu 6.800 de ore, reafirmând viziunea pozitivă şi angajamentul companiei de a angaja 4.600 de noi piloţi până în 2030. Mai mult de 1.700 de piloţi vor fi instruiţi în fiecare an cu ajutorul noului simulator, care va fi folosit exclusiv de actualii şi viitorii piloţi Wizz Air. Simulatorul va sprijini deopotrivă instruirea noilor cadeţi ce se vor alătura de la Academia de Pilotaj Wizz Air, în contextul în care compania urmăreşte îndeplinirea planurilor sale ambiţioase de dezvoltare, pentru a-şi tripla mărimea flotei în următorii zece ani, devenind o companie aeriană cu 500 de aeronave", menţionează reprezentanţii Wizz Air, potrivit Agerpres.ro.

Wizz Air, compania aeriană low-cost cu cea mai rapidă creştere din Europa, operează o flotă de 149 de aeronave Airbus A320 şi A321. Wizz Air să fie alegerea preferată a 10,2 de milioane de pasageri în anul financiar care s-a încheiat pe 31 martie 2021.

Compania este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.