Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operatorul feroviar Deutsche Bahn este aproape de o decizie cu privire la vânzarea diviziei de logistică DB Schenker

spiegel.de
Deutsche Bahn

Operatorul feroviar Deutsche Bahn este aproape de o decizie cu privire la vânzarea diviziei de logistică DB Schenker, după ce a analizat timp de mai multe luni o tranzacţie care ar evalua această divizie la aproximativ 20 de miliarde de euro, au declarat pentru Bloomberg mai multe surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit surselor, care au dorit să îşi păstreze anonimatul, Consiliul de supervizare de la Deutsche Bahn ar urma să aprobe analizarea unei vânzări parţiale sau totale a acestei divizii la o reuniune ce va avea loc miercuri. Sursele au precizat însă că nu a fost luată o decizie definitivă, potrivit Agerpres.

Un purtător de cuvânt de la Deutsche Bahn a precizat că nu a fost luată încă o decizie cu privire la vânzarea DB Schenker, fără a oferi alte detalii.

Chiar dacă marile companii de logistică au profitat de creşterea costurilor cu transporturile în urma pandemiei de Covid-19, în ultimele luni tarifele au început să scadă pe măsură ce economia mondială a încetinit. Schenker, care transportă bunuri pe cale terestră, aeriană şi navală, a ajutat Deutsche Bahn să revină pe profit în acest an.

Anterior, Bloomberg News a informat că Deutsche Bahn, o companie controlată de statul german, a lucrat cu consultanţii şi consilieri legali pentru a pregăti DB Schenker pentru o posibilă tranzacţie. Fondurile de investiţii Carlyle Group Inc. şi CVC Capital Partners au purtat discuţii cu privire la posibilitatea unei oferte comune, la care este posibil să se alăture şi alte fonduri, precum Advent International, Bain Capital şi Blackstone Inc.

Cu toate acestea, în contextul actual, fondurile de investiţii ar putea întâmpina dificultăţi în a strânge finanţarea necesară pentru o astfel de tranzacţie importantă. O altă opţiune posibilă este o ofertă publică iniţială la DB Schenker, susţin sursele citate de Bloomberg.

Este de asemenea posibil ca DB Schenker să stârnească interesul companiilor rivale din sectorul logisticii. Gigantul danez DSV A/S ar putea fi interesat să cumpere DB Schenker, dacă statul german va decide să scoată la vânzare compania, a declarat anul trecut directorul financiar de la DSV, Jens Lund. Alte firme potenţial interesate sunt grupul german Deutsche Post AG şi cel elveţian Kuehne & Nagel International AG.

DB Schenker este un furnizor global de servicii logistice şi de transport, cu peste 76.000 de angajaţi la nivel mondial, responsabil pentru mai mult de o treime din veniturile Deutsche Bahn. În prima jumătate a acestui an, Schenker a realizat un profit operaţional de aproape 1,2 miliarde de euro.

În România, DB Schenker deţine spaţii logistice la Bucureşti, Arad, Constanţa, Craiova, Giurgiu, Cluj-Napoca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.