Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operatorul Fluxys face prima investiție strategică pentru transportul de hidrogen în Belgia

chemindigest.com
fluxys hidrogen

Operatorul de infrastructură Fluxys Belgium își mărește capacitatea de transport prin construirea unei noi conducte cu dublă utilizare între Desteldonk și Opwijk, care marchează, de asemenea, prima sa investiție strategică pentru transportul hidrogenului în Belgia, anunță offshore-energy.biz.

Aceasta este cea de-a doua conductă între Desteldonk și Opwijk și va spori inițial securitatea aprovizionării Belgiei și a țărilor vecine în contextul unor fluxuri de gaze modificate. În același timp, este un pas important pentru Fluxys în realizarea ambițiilor sale în ceea ce privește tranziția energetică.

Noua conductă va funcționa în paralel cu conducta de gaze naturale existentă între Desteldonk și Opwijk, pe o lungime totală de 44 de kilometri. Lucrările sunt programate să înceapă în martie 2023 și să fie finalizate până la sfârșitul anului.

Această extindere a capacității rețelei Fluxys este considerată vitală având în vedere structura schimbată a aprovizionării cu gaze naturale în Europa. Dublarea conductei va crește capacitatea de preluare de la Zeebrugge cu 15 GWh/h, echivalentul energiei generate de 15 reactoare nucleare.

Prin acest proiect, Fluxys anticipează creșterea capacității de regazeificare a GNL la terminalul din Zeebrugge, pentru a evita crearea unui blocaj mai departe în rețea. Potrivit Fluxys, conducta va fi pe deplin pregătită pentru viitor și va fi disponibilă imediat pentru transportul de hidrogen, de îndată ce piața va fi pregătită.

Astfel, Fluxys consolidează strategia federală a Belgiei privind hidrogenul, care are ca obiectiv transformarea țării într-un centru european al hidrogenului.

Pascal De Buck, directorul general al Fluxys, a declarat: "Prin această investiție, Fluxys își consolidează poziția sa centrală în rețeaua europeană de transport al energiei și consolidează securitatea aprovizionării în Belgia și în țările vecine. Este, de asemenea, primul pas vizibil în realizarea ambițiilor noastre privind tranziția energetică și dezvoltarea unui hub european de hidrogen în Belgia."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.