Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opere de artă din colecţia comerciantului nazist Gurlitt, expuse pentru prima dată în Israel

Lucrări provenind din colecţia comerciantului de artă nazist Hildebrand Gurlitt sunt prezentate pentru prima dată în Israel într-o expoziţie ce va fi vernisată marţi în oraşul Ierusalim, informează DPA, potrivit Agerpres.

Aproximativ 100 de picturi, desene, printuri şi sculpturi provenind din colecţia Gurlitt sunt incluse într-o expoziţie intitulată "Fateful Choices: Art from the Gurlitt Trove", la Israel Museum din Ierusalim.

Sunt expuse lucrări semnate, printre alţii, de Pierre-Auguste Renoir, Edouard Manet, Claude Monet, Emil Nolde, Otto Dix şi Max Ernst.

Citește și: E oficial! Ce se întâmplă cu pedofilul din Olanda

Peste 1.500 de opere de artă au fost descoperite în 2012 într-o reşedinţă a colecţionarului Cornelius Gurlitt, al cărui tată a făcut comerţ cu "artă degenerată" în numele regimului nazist. Alte lucrări au fost descoperite apoi într-o a doua reşedinţă a colecţionarului, aflată în Salzburg, în 2014.

Expoziţia a fost pregătită în colaborare cu Kunstmuseum Art Gallery din Berna, care a moştenit colecţia Gurlitt în 2014, şi cu Bundeskunsthalle din Bonn, care a expus aceste lucrări în perioada 2017-2018.

Citește și: Gheorghe Dincă face noi mărturisiri! Ce le-a spus colegilor de celulă

Toate operele expuse au fost verificate şi nu reprezintă artă spoliată, a declarat Shlomit Steinberg, curator principal pentru artă europeană la Israel Museum din Ierusalim.

Expoziţia include patru secţiuni. Prima este dedicată familiei Gurlitt, a doua, "artei degenerate", a treia are legătură cu operele achiziţionate de Hildebrand Gurlitt în timpul ocupaţiei naziste din Paris, iar cea de-a patra, cu perioada în care fostul comerciant nazist era colecţionar şi ocupa funcţia de director de muzeu în Dusseldorf.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.