Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OPINIE - Antivaccinistă convinsă, capra vecinului gonește spre faliment, urlând 'DEMOCRAȚIE'

destepti.ro
capra

80% din populația altor țări e vaccinată anticoronavirus - asta înseamnă civilizație! Ăsta e argumentul cu care vaccinații și specialiștii le dau peste nas antivacciniștilor. Că românul nu mai poate trăi de grija caprei vecinului, o știm cu toții. Dacă ne uităm la ratele de infectare din țările cu rată mare de vaccinare, observăm că nu există mare diferență între vaccinați și nevaccinați. Ba mai mult, dacă privim doar la recentul Dieselgate, scandal în care s-a demonstrat că țări de la care România ia lumina democrației au furat și au mințit fără pic de jenă, ne putem pune întrebarea, legitimă, de altfel: Cât la sută din cei 80% sunt, de fapt, vaccinați pe foaie în alte țări? Problema nu e asta, problema e că în România se moare pe capete, sub aceeași scuză. Nu avem locuri la ATI. De fapt, ba da, cam avem locuri la ATI. Sub 2.000 din cele peste 4.000 de paturi la ATI sunt ocupate. Mai mult, într-o stare de alertă, statul ar putea cere ajutorul clinicilor private, care dispun de falicități ATI sau ar putea trimite pacienți peste hotare, ceea ce se și face. Soluții sunt, bunăvoință nu prea pentru că scopul e să arătăm că nevaccinații mor în ATI. Dacă asta e politică de sănătate, e una a naibii de bolnavă!

Soluția pompieristică a introducerii certificatului verde e și ea un cui în sicriu.  Certificatul verde  e introdus nelegal! Nu o spun eu, ci chiar șeful CNCD si mulți avocați de renume, cum ar fi Gheorghe Piperea sau Toni Neacșu. Lăsând asta la o parte, certificatul verde să senzația falsă că problema e rezolvată. În sine, certificatul verde nu asigură nimic! Asta pentru că vaccinat, testat sau trecut prin boala, poți contracta iar coronavirus și îl poți da mai departe. Însă, certificatul verde a stimulat vaccinarea. Asta cel puțin pe hârtie, unde procentele în creștere ne vor duce în rândul țărilor civilizate. Sigur, în paralel cu vaccinarea crește și vaccinarea la chiuvetă, chiar ieri IGPR anunțând că are în lucru peste 300 de astfel de dosare. Obsedat de capra vecinului, care e mai vaccinată, românul își fură singur căciula. Își cumpără certificat fals să meargă peste tot, și, poate, infectat fiind cu coronavirus, îl răspândește liber. Dar ce contează! Bine că totul e pe lege, cum cer autoritățile din România! Bine că am golit mall-urile de nevaccinați!

Spuneam că antivaccinista capră a vecinului gonește spre faliment, iar schema e una simplă, sigur, pentru cine gândește. Adevăratul certificat verde poate fi introdus DOAR prin oferirea soluției alternative vaccinării: testarea. Și el va fi introdus în Parlament.  Iar pentru profesori, angajați MAI, bugetari și personalul medical, testarea se va face pe banii statului. Adică, pe banii mei! Da, susțin alternativa asta, doar că, nici ea nu asigură nimic, căci testele sunt inexacte și nici ele nu blochează pandemia. Sunt, în schimb, o afacere bănoasă care dă iluzia unei democrații. Iar banii de teste vin din banii mei. Ai voștri. Ai copiilor voștri. Sunt banii de autostrăzi, de școli cu WC civilizat, de medicamente și paturi în spitale, de pensii pentru bătrânii care rabdă frig și umilință. Vin tot de acolo de unde vin banii de vaccinuri care nu au oprit pandemia!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.