Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OPINIE Arta EȘECULUI: Argumentele SF și tragi-comice cu care SPECIALIȘTII i-au convins pe români să fugă de vaccinare

alephnews.ro
covid vaccin

O arată cifrele și urletele disperate care vin din guvern în toate direcțiile. Campania de vaccinare e un eșec!  Seria interminabilă de bâlbe, amenințări, aberații și informații lipsite de logică au făcut ca până și românii care nu sunt antivaccinare să se ia cu mâinile de cap ascultând argumentele specialiștilor. Să nu uităm că suntem un popor în care obezitatea e în plină explozie, care fumează și bea de stinge și care e codaș la sport, conform statisticilor din Europa! Deviza românului e că și sănătos tot mori,  deci, pe cine anume încearcă specialiștii să sperie să se vaccineze și pentru ce?

Citește și: OPINIE - 'TĂTUCUL' certificatului verde are origini nemțești

Retorica pro vaccinare e un eșec răsunător. Cei care fac campania au angrenat în mișcare o serie de personaje deloc credibile, care au dus totul în derizoriu. Să luăm câteva exemple. Vedete vaccinate care, ce să vezi, au făcut virusul și nu au efecte grave. Pe bune? Ar trebui să credem că vedete cu zeci de mii de euro în conturi s-au internat la Matei Balș, ca românul cu salariu minim? Urmează pleiada de doctori care nu au nicio treabă cu virusul. Vorbim aici de medici psihologi și nutriționiști cu probleme de greutate, de directori de spitale numiți politic, de medici săltați pentru șpagă, de medici cu afaceri în domeniul testării, de medici care nu sunt medici și de experți în sănătate care au pierdut frâiele când vine vorba de propria greutate! Cu toții sunt apostolii vaccinării. Ei ne învață ce e bine și ce e rău și de ce trebuie să ne vaccinăm. Doar că, din cauza imaginii lor, tot ce reușesc e să decredibilizeze și mai mult campania. Ce om normal poate avea încredere în asemenea personaje?

Convingerea în masă se face și cu  amenințări și șantaje pro vaccinare. Să și vedem cum! Doctorii ne așteaptă cu lumânări la spital, că nu mai au locuri la ATI. Bravo, nene, așa faci românul să stea acasă, deși e infectat, ba chiar să iasă pe stradă și să dea și altora. Să îi spui românului care bea și fumează fără să dea doi bani pe propria sănătate că e vinovat că alții mor în ATI, ei bine, abia asta înseamnă realmente să fii analfabet funcțional!

Cireașa de pe coliva -mamut a vaccinării s-a pus ieri. Scuzați, au fost două. Prima s-a pus pe la amiază, când INSP anunța că sub 1% din vaccinații din ultima perioadă fac  COVID19.  Același INSP ne anunța, în ultimele luni, că 25% din infectați sunt vaccinați și 10% din morți sunt vaccinați. Pe cine să creadă românul dornic de adevăr de la specialiști?

A doua cireasă pe coliva vaccinării e însăși campania de vaccinare, care a convins circa 33% din populația țării, pe statisici. Bine, că nu știe nimeni câte din seruri au ajuns la chiuvetă e o altă poveste. Important e să ai certificat verde, să te duci la terasă, nu? Bucuria e mare, căci campania, așa cum e ea, a luat, domnule, un premiu. Între timp, bilanțul morților e la peste 280 pe zi. Despre cuiele din sicrie cauzate de obezitate, fumat, cancere, diabet și alte boli cauzate DOAR de un stil de viață nesănătos, medicii nu scot un cuvințel!! Curată convingere, nenică!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.