Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opinie. Criptomoneda se îndreaptă spre supraviețuirea primei epoci glaciare și pasionații de cripto și-au învățat lecția

cointelegraph.com
bitcoin ice age criptomonede

În ciuda pieței defavorizate, tehnologia bazată pe blockchain – de la internetul lucrurilor până la metavers – este pregătită să reprezinte trilioane în valoare nouă până în 2030.

Anul trecut a fost o provocare pe tot globul pentru investitorii de criptomonede. Piețele financiare au plonjat adânc în scădere, afectând milioane, dacă nu miliarde, de oameni din întreaga lume. Inflația a crescut. Pentru cripto, probabil că a fost cel mai rău an. A fost mai mult o epocă de gheață decât o iarnă cripto, iar actorii răi și proiectele slabe au dominat titlurile - inclusiv FTX, Voyager, Celsius, Terra, ​​Hodlnaut și săptămâna aceasta, Nexo , conform cointelegraph.com.

În 2023, epurarea ar putea continua cu proiecte care — precum Tezos, Lisk și EOS — nu dezvoltă nicio tehnologie nouă și nici nu inovează. S-a spus frecvent că 90% dintre proiectele cripto vor dispărea sau vor dispărea în cele din urmă pentru că, printre alte eșecuri, nu rezolvă nimic.

Actorii dubioși nu au reușit să respecte transparența și descentralizarea și au corodat în mod grav încrederea utilizatorilor. În industria Web2, Big Tech a continuat să folosească greșit datele utilizatorilor și confidențialitatea, determinând Comisia Federală pentru Comerț să analizeze mai atent modul în care Facebook, Google, Amazon și Apple gestionează informațiile personale ale clienților.

Și oricât de dur ar suna această afirmație, mulți pasionați de criptografii speră că au învățat în sfârșit lecția că dacă „nu cheile tale, nu cripto-ul tău”.

În ciuda turbulențelor și colapsului mai multor companii cripto, randamentul ajustat la risc al cripto s-a desfășurat de fapt în conformitate cu indicii bursieri din Statele Unite și la nivel mondial în 2022 și s-au descurcat mult mai bine decât obligațiunile din SUA.

Între timp, piața blockchain este pregătită să continue să crească. Firma de contabilitate PwC estimează că doar proiectele legate de metaverse vor reprezenta o valoare de 1,5 trilioane de dolari până în 2030.

Și apoi vine 2023

Spațiul cripto și blockchain a supraviețuit patru ierni cripto, demonstrându-și rezistența și este aici pentru a rămâne. În 2023, vom observa un interes sporit pentru o mai mare transparență și necesitatea unor reglementări pentru a construi o mai mare încredere între acele proiecte cripto și blockchain care continuă să acționeze cu rea-credință.

Actorii răi vor continua să fie părăsiți de proiectele blockchain legitime și de antreprenori care lucrează împreună pentru a îmbunătăți spațiul criptomonedei. Acolo unde marile companii cripto dețineau anterior cea mai mare parte a puterii, 2023 îi va ridica pe constructori inovatori, creând aplicații de generație următoare care vor duce următorul val de adoptare în masă.

Raullen Chai este co-fondatorul și CEO al IoTeX. El a lucrat anterior pentru companii precum Google, Uber și Oracle. El deține un doctorat. de la Universitatea din Waterloo, unde cercetările sale s-au concentrat pe proiectarea și analizarea cifrurilor ușoare și a protocoalelor de autentificare IoT. La Google, a condus multe inițiative importante de securitate pentru infrastructura sa tehnică, inclusiv atenuarea atacurilor SSL, descărcarea SSL pentru păstrarea confidențialității și activarea transparenței certificatelor pentru toate serviciile Google. De asemenea, a fost inginerul fondator al Google Cloud Load Balancer, care deservește acum mii de servicii cloud, cu peste 1 milion de interogări pe secundă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.