Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opinie din diaspora - 'Resping însă demagogia populistă a unor politicini, fie și de rit nou...'

opinie
Vicepremierul Dan Barna recunoaște că Guvernul este în mare întârziere cu reformele promise la instalare și aruncă vina în curtea Parlamentului. El susține că Legislativul este prea lent în adoptarea unor acte normative trecute explicit în Programul de guvernare. Este vorba de  legea privind alegerea primarilor în două tururi, desființarea SIIJ, legile justiţiei, desființarea pensiilor speciale, legea off shore sau legea educaţiei sanitare.
Dan Barna susține că împărtășește nemulțumirea premierului Florin Cîțu în această privință. Potrivit lui, dacă „lentoarea” din Parlament în privința reformelor nu se schimbă, va fi necesară adoptarea unor ordonanțe de urgență de către guvern.
Dan Barna alege astfel să se implice în campania electorală internă din PNL. El îl atacă implicit pe Ludovic Orban, contracandidatul lui Florin Cîțu la șefia PNL.
În calitatea lui de președinte al Camerei Deputaților, Orban este responsabil cu adoptarea legilor reformiste. Altfel spus: „Florin Cîțu vrea reformă, dar nu-l sprijină Ludovic Orban”.
Așa o fi, dar întrebarea este ce fac parlamentarii USRPLUS în această privință? Nu i-am auzit luând atitudine pe acest subiect în ultima vreme. Dan Barna este șeful lor de partid și are toate instrumentele să grăbească adoptarea acestor legi importante.
A nu se înțelege că îi i-au apărarea lui Ludovic Orban. Sunt independent și-mi respect statutul de fiecare dată. Resping însă demagogia populistă a unor politicini, fie și de rit nou, care cer reformă doar atunci când agenda politică le-o cere.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.