Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OPINIE Orb la ban

Facebook
Ludovic Orban

Zece a zecea două mii nouăsprezece. A arătat ce poate. Și era doar începutul. După negocieri în care mai nimeni nu credea, după lupte cu propriii colegi, Ludovic Orban a reușit ce părea aproape imposibil: a răsturnat primul guvern condus de o femeie.

Pe 4 ale lunii viitoare, tot în anul de dinaintea pandemiei, începea aventura. Aventura de premier, una cum nu a mai fost. Multe controverse sunt legate de Orban ca premier. Numit ”Orban cel bun” de către occidentali, pentru a-l departaja de tizul său de pe Dunărea ce scaldă Budapesta, a primit un supra-nume și de la Klaus Iohannis, cel care i-a dat mandatul chiar de două ori, ”Ludovic întâiul”. Dar, în ciuda atacurilor venite de la adversari și chiar colegi, Orban a rămas neclintit.

A devenit nepopular prin măsurile luate, mai ales după ce a primit al doilea mandat, dar nu a dat înapoi. De fapt, a dat. Pe 7 decembrie, după ce PNL a pierdut alegerile parlamentare, Orban a ridicat mâna sus și s-a cerut afară. Nu mulți pot face asta.

Dar, nu doar la funcții a fost orb Orban. Nu a ținut de scaunul de premier, deși putea, pentru că, așa cum a calculat fostul său șef, Klaus Iohannis, PNL a câștigat multe voturi în plus chiar la legislativele pierdute. Orban e orb și la ban. Multe lucruri necurate s-au întâmplat în mandatul său, unul extrem de dificil din cauza pandemiei, dacă ne uităm la ”penalul” de la Iași, Costel Alexe, fost ministru, sau la fostul șef UNIFARM, toți căzuți sub radarul DNA. Dar, niciunul nu e legat de el. Orban nu s-a mânjit, deși tentații, când ajungi sus, sunt destule. Iar, dacă s-ar fi dedulcit la bani, așa cum au făcut alții, procurorii nu l-ar fi ratat. Dovada este pățania din cursa pentru București, când, de fapt, și-a început cu adevărat cariera politică. Una care va ținti, cu adevărat, alt palat, în 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.