Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oponentul lui Putin, reținut la Moscova: întreba oamenii pe stradă despre războiul din Ucraina

Serghei Udaltsov

Poliția moscovită l-a reținut sâmbătă, 19 martie, pe liderul Partidului Frontul de Stânga din Rusia, Serghei Udaltsov, pentru efectuarea unui sondaj pe stradă despre situația din Ucraina, informează avocata sa Violetta Volkova pentru TASS. Alături de el a mai fost reținut și un alt membru de partid, Evgheni Efremov, care participa la acțiune.

„Membri ai Frontului de Stânga, Serghei Udaltsov și Evgheni Efremov, au fost reținuți la Moscova, lângă stația de metrou Universitet. Aceștia intervievau trecătorii despre o operațiune specială în Ucraina. Serghei aderă la poziții patriotice", a spus Volkova pentru sursa citată.

Avocatul susține că poliția l-a reținut și „se presupune că pe baza unei plângeri a cetățenilor conform căreia Udaltsov și Efremov deranjează oamenii pe stradă”. Potrivit acesteia, Udaltsov se află la departamentul de poliție Ramenki.

Serghei Udaltsov este un activist politic de stânga. În 2011 și 2012, el a contribuit la conducerea unei serii de proteste împotriva lui Vladimir Putin. În 2014, a fost condamnat la 4 ani și jumătate într-un lagăr penal pentru organizarea protestului din mai 2012, care s-a încheiat cu violențe între poliție și manifestanți.

Protestele de stradă împotriva războiului dus de  Armata Rusă în Ucraina au fost suprimate în Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.