Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opozantul rus Alexei Navalnîi crede că suspendarea publicităţii în Rusia de către Google şi Meta afectează modelul comunicaţional al opoziţiei ruse

Reuters.com
Aleksei Navalnîi

Opozantul rus încarcerat Alexei Navalnîi a criticat joi giganţii americani ai internetului Google şi Meta pentru decizia acestora de a suspenda publicitatea în Rusia în urma agresiunii acesteia asupra Ucrainei, decizie pe care el o consideră benefică regimului preşedintelui Vladimir Putin întrucât afectează indirect şi modelul comunicaţional al opoziţiei ruse, relatează agenţia EFE.

''Internetul ne permite evitarea cenzurii. Dar, în acelaşi timp, Google şi Meta, închizându-şi publicitatea în Rusia, au privat opoziţia de posibilitatea desfăşurării campaniilor anti-război, oferindu-i astfel un cadou grandios lui Putin'', notează Navalnîi într-o scrisoare transmisă din închisoare şi citită în deschiderea unui forum pe tema democraţiei care se desfăşoară la Copenhaga, potrivit Agerpres.ro.

Opozantul rus subliniază că organizaţia sa şi-a bazat toate activităţile pe tehnologia informaţiei şi aşa a avut un mare succes, ''inclusiv atunci când era practic interzisă''.

Navalnîi se află în închisoare din ianuarie 2021, când a fost arestat pe aeroportul din Moscova, la întoarcerea din Germania, unde fusese tratat după otrăvirea cu agentul neurotoxic Noviciok. Autorităţile ruse au considerat că, părăsind ţara, Navalnîi încălcase condiţiile de eliberare condiţionată după o condamnare anterioară.

În 22 martie 2022 el a fost condamnat din nou, în primă instanţă, pentru escrocherie, acuzaţie legată de deturnarea a milioane de ruble primite de organizaţia sa de combatere a corupţiei. La aceasta s-a adăugat şi infracţiunea de ultraj la adresa unui magistrat. Pedeapsa o include şi pe cea din martie 2021, pentru fraudă, referitoare la fapte din 2014, într-un dosar în care a fost implicată şi firma franceză de produse cosmetice Yves Rocher.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.