Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziția ungară respinge planul de construire a unui gard la granița cu România

gard imigranti

Coalitia Democrata (DK) din Ungaria, partid de opozitie de centru-stânga condus de fostul premier Ferenc Gyurcsany, a transmis miercuri ca respinge planul guvernului Orban de a extinde gardul de la granita cu Serbia pe o portiune de frontiera cu România, spunând ca o astfel de masura ar restrictiona miscarea maghiarilor din România, relateaza MTI.

Parlamentarul DK Szabolcs Kerek-Barczy a spus ca premierului Viktor Orban nu îi pasa de maghiarii din Transilvania si ca acestia sa poata pastra legaturile cu Ungaria. Partidul de guvernamânt Fidesz 'nu îi foloseste decât pentru a obtine avantaje politice', a adaugat el, potrivit MTI.

Militari, politisti si ingineri ungari marcau miercuri traseul gardului pe care Budapesta a anuntat ca vrea sa-l ridice la frontiera cu România, în prelungirea celui de la granita cu Serbia, relateaza Reuters.

Potrivit reporterului Reuters aflat la intersectia granitelor dintre Ungaria, Serbia si România, topografi si ingineri planificau traseul gardului. Circa zece politisti si militari se aflau de asemenea la fata locului.

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a anuntat marti ca guvernul de la Budapesta a decis sa înceapa pregatirile în teren pentru extinderea la granita cu România a gardului pe care îl construieste la frontiera cu Serbia, pentru a face fata unei eventuale schimbari a rutei folosite de imigranti.

Ungaria a închis complet marti granita sa de sud cu Serbia pentru a opri fluxul de imigranti care veneau dinspre aceasta tara în drumul spre Europa Occidentala si a început punerea în aplicarea a unei noi serii de legi dure anti-imigratie.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.