Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziţia britanică salută alegerile anticipate

Liderul Partidului Laburist britanic, Jeremy Corbyn, şi cel al Partidului Liberal-Democrat, Tim Farron, partide aflate în opoziţie, şi-au manifestat bucuria faţă de anunţul neaşteptat făcut marţi de premierul conservator Theresa May privind convocarea alegerilor anticipate pentru data de 8 iunie.

Corbyn a emis un comunicat în care îşi exprimă satisfacţia pentru că premierul a decis 'să dea britanicilor ocazia să voteze un guvern care să dea prioritate intereselor majorităţii'.

Erdogan are deja probleme. Referedumul ar fi fost FRAUDAT

'Laburismul va oferi ţării alternativă la un guvern care a eşuat în reconstrucţia economiei, care a provocat scăderea standardelor de viaţă şi a redus fondurile alocate învăţământului şi sistemului nostru de sănătate publică', a mai menţionat Jeremy Corbyn în comunicatul citat de agenţia EFE, el susţinând că 'în ultimele săptămâni laburiştii au detaliat politicile care oferă o opţiune clară şi credibilă pentru ţară'.

Şi Tim Farron a emis un comunicat în care afirmă că scrutinul legislativ anticipat este în opinia sa o şansă de se evita un 'Brexit dur'. 'Aceste alegeri sunt şansa voastră de a schimba direcţia ţării (...) Dacă doriţi să evitaţi un Brexit dur dezastruos. Dacă doriţi să menţineţi Marea Britanie în piaţa comună. Dacă doriţi o Mare Britanie deschisă, tolerantă şi unită, aceasta este şansa voastră', a menţionat liderul liberal-democraţilor în textul citat de agenţia DPA.

Şefa executivului britanic, Theresa May, a anunţat marţi că a decis 'fără tragere de inimă' să convoace alegeri generale anticipate pentru data de 8 iunie, scrutin pe care-l consideră singura cale de a garanta stabilitatea pentru anii ce vor urma.

Ea şi-a avertizat totodată oponenţii politici că greşesc atunci când cred că Marea Britanie va schimba cursul Brexitului. Totodată, May a acuzat opoziţia că slăbeşte poziţia guvernului de la Londra în cadrul negocierilor cu UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.