Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziţia din Brazilia respinge ideea participării la un guvern de tranziţie

Dilma Rousseff

Liderul opoziţiei braziliene, Aecio Neves, a respins vineri eventualitatea unei "participări active" a partidului său, PSDB (dreapta), la un guvern de tranziţie format în cazul destituirii preşedintei Dilma Rousseff, manifestându-şi preferinţa pentru un executiv format din personalităţi, relatează AFP. "PSDB nu are interesul să intre într-un guvern luând trenul din mers. Avem un proiect care aproape ne-a dus la victorie la ultimele alegeri şi îl vom reînnoi pentru 2018", a dat el asigurări într-un interviu acordat jurnalului portughez Diario de Noticias.

Social-democrat învins la limită de Dilma Rousseff la prezidenţialele din 2014, Aecio Neves s-a întâlnit săptămâna trecută cu vicepreşedintele ţării, Michel Temer - şef al partidului de centru PMDB -, care o va înlocui pe Dilma Rousseff până la alegerile generale din 2018 dacă va fi destituită. "Consider că Brazilia este pregătită pentru un guvern de notabilităţi, format din cele mai de vază personalităţi ale ţării", a continuat Aecio Neves care a participat la Lisabona la un colocviu de drept constituţional unde au fost prezenţi şi alţi opozanţi ai actualei preşedinte. Michel Temer, al cărui partid a părăsit marţi coaliţia de stânga a Dilmei Rousseff, "va întâmpina cu siguranţă dificultăţi" dacă îi va lua locul cum prevede Constituţia, însă va fi în măsură să ducă ţara spre un "viitor diferit", a subliniat liderul social-democrat. "Guvernul condus de Dilma Rousseff este terminat", a afirmat marţi Aecio Neves în faţa presei, dând asigurări că îl va sprijini pe succesorul acesteia dacă va fi destituită de parlament.

Conducerea PSDB se va reuni luni pentru a discuta despre viitorul său program, în timp ce Brazilia este zguduită de un scandal de corupţie implicând mari întreprinderi şi responsabili politici, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.