Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziţia din Germania, critici dure pentru ministrul de Externe: 'Frenezie în favoarea războiului. Opriți-o pe domnișoara Baerbock'

DW
Annalena Baerbock

Markus Söder, premierul Bavariei şi liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), filiala bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU, opoziţie), a criticat dur atitudinea Guvernului Olaf Scholz şi poziţiile favorabile continuării războiului din Ucraina evocate de ministrul de Externe, Annalena Baerbock, anunță Mediafax.

"Guvernul actual este cel mai slab guvern pe care l-a avut Germania vreodată", a afirmat Markus Söder la o conferinţă politică, conform site-ului T-online.de.

Premierul landului Bavaria a criticat-o în primul rând pe Christine Lambrecht, care a demisionat în ianuarie din funcţia de ministru al Apărării după o serie de scandaluri. "A fost o ruşine pentru Germania", a acuzat Markus Söder.

Liderul CSU a condamnat vehement atitudinea pro-război împotriva Rusiei

Liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), filiala bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta, opoziţie), a condamnat vehement atitudinea pro-război împotriva Rusiei a politicienilor din cadrul Alianţei '90/Verzi. "Au o frenezie" în favoarea războiului, a remarcat Markus Söder, amintind că ministrul de Externe, Annalena Baerbock, a vorbit în ianuarie despre un război al Occidentului "împotriva Rusiei". Söder i-a cerut cancelarului Olaf Scholz să o tempereze pe Annalena Baerbock. "Domnule Scholz, opriţi-o pe domnişoara Baerbock!", a insistat Markus Söder, potrivit publicaţiei Süddeutsche Zeitung.

Germania a fost nevoită să clarifice recent afirmaţiile ministrului de Externe, Annalena Baerbock, care generase controverse privind poziţionarea faţă de conflictul militar dintre Rusia şi Ucraina. "Alianţa Nord-Atlantică şi Germania nu sunt părţi beligerante în acest război de agresiune al Rusiei contra Ucrainei. Susţinem Ucraina, dar nu suntem parte în război", a declarat Christiane Hoffmann, un alt purtător de cuvânt al Guvernului german. Annalena Baerbock făcuse comentarii despre disputele transatlantice privind livrările de armament, care ulterior au fost depăşite. "Luptăm un război împotriva Rusiei, nu între noi", afirmase ministrul german de Externe, înainte de clarificarea poziţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.