Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziţia din Venezuela cere UE impunerea de sancţiuni împotriva regimului Maduro

Venezuela

Preşedintele parlamentului venezuelean, Julio Borges, portavocea opoziţiei din ţara latinoamericană, i-a cerut miercuri omologului său de la Parlamentul European, italianul Antonio Tajani, impunerea de sancţiuni împotriva regimului preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, relatează AFP. Exprimându-se în cadrul unei conferinţe de presă la Bruxelles, Julio Borges a cerut sancţiuni împotriva ''celor care încalcă drepturile omului'' în Venezuela. În opinia sa, propunerea preşedintelui Maduro de a crea o adunare constituantă nu urmăreşte altceva decât întărirea regimului său autoritar şi nu face decât să sporească violenţa.

Parlamentul venezuelean este singura putere publică controlată de către opoziţie. ''Ideea unei adunări constituante nu este altceva decât un mod de a prelungi lovitura de stat în Venezuela'', a afirmat Borges, avertizând că o adunare nealeasă, stabilită fără consultarea poporului venezuelean, nu va face decât ''să producă mai multă divizare, mai multe probleme şi mai multă violenţă în ţară''.

Potrivit unui bilanţ recent, manifestaţiile anti-Maduro cu care se confruntă Venezuela de două luni s-au soldat cu circa 60 de morţi şi o mie de răniţi. Cele două părţi se acuză reciproc că trimit grupuri armate în cursul manifestaţiilor pentru a provoca violenţe. Manifestanţii cer de la 1 aprilie organizarea de noi alegeri, considerându-l pe Maduro responsabil de criza economică ce a provocat o penurie de alimente. La rândul său, preşedintele socialist afirmă că respectiva criză este o conspiraţie susţinută de SUA. El a făcut apel la crearea unei ''adunări constituante'' în iulie, care ar avea ca sarcină redactarea unei noi Constituţii, conform Agerpres.

Antonio Tajani, care a calificat şi el planurile lui Maduro drept ''lovitură de stat'', a indicat că le va trimite o scrisoare responsabililor instituţiilor europene pentru a vedea ce ''măsuri specifice'' ar putea fi luate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.