Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziţia din Venezuela lansează un apel la noi marşuri de 1 Mai

Venezuela

Opoziţia din Venezuela a lansat sâmbătă apeluri pentru manifestaţii în întreaga ţară cu ocazia Zilei Muncii 1 Mai împotriva "dictaturii" preşedintelui socialist Nicolas Maduro, după o lună de proteste care au făcut peste 30 de morţi, transmite AFP.

"Dorim să convocăm întreg poporul din Venezuela, în cele 24 de state ale ţării (...) împotriva dictaturii", a declarat într-o conferinţă de presă Freddy Guevara, vicepreşedintele parlamentului, singura instituţie publică dominată de opoziţie.

Citește și: Tragedie: Cel puțin 20 de morți în urma PRĂBUȘIRII unei clădiri - VIDEO

"Vom defila până la sediile Curţii Supreme şi Consiliului Naţional Electoral în linişte, dar cu fermitate", a adăugat el, subliniind că aceste două organe sunt "fagocitate" de guvern.

El a precizat că opoziţia intenţionează să organizeze mai multe "manifestaţii simultane", la Caracas şi în marile oraşe ale ţării.

De la începutul lunii aprilie, opoziţia şi-a înmulţit manifestaţiile pentru a obţine alegeri generale anticipate, înainte de sfârşitul mandatului preşedintelui Maduro, în decembrie 2018.

Aproape şapte venezueleni din zece doresc plecarea preşedintelui Nicolas Maduro în această ţară bogată în petrol, dar scufundată într-o gravă criză economică, accentuată de prăbuşirea barilului, anunță Agerpres.

Ţara suferă de o inflaţie, cea mai ridicată din lume, care ar urma să ajungă la 750% în 2017, potrivit estimărilor Fondului Monetar Internaţional, şi de o penurie care afectează două treimi din produsele de bază.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.