Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziția georgiană denunță sărăcia din țară care a făcut ca 800.000 de cetățeni să părăsească țara în ultimii 10 ani

caleaeuropeana.ro
Georgia

Liderul Partidului georgian de opoziție "Strategia Agmașenebeli", Paata Manjgaladze, afirmă că în ultimii zece ani 800 de mii de cetățeni au părăsit Georgia și au emigrat în state străine din cauza șomajului și a sărăciei din țară, relatează Ria Novosti citat de Rador Radio România.

"În jurul fiecăruia dintre noi există o familie unul dintre membrii căreia se află peste graniță. În ultimii zece ani aproximativ 800 de mii de cetățeni georgieni au părăsit țara. De asemenea, din rândurile poliției au plecat în jur de șapte mii de persoane, cea mai mare parte dintre ei au emigrat din cauza situației sociale dificile. Este bine cunoscut faptul că un întreg pluton al poliției de patrulare din Kutaisi a plecat în America. Aceasta este o realitate dură", a declarat Manjgaladze la ședința de astăzi a parlamentului.

La rândul său, liderul majorității parlamentare, Mamuka Mdinaradze, a declarat că această cifră este incorectă, întrucât opozanții au luat în considerare numai numărul cetățenilor plecați din țară, dar care nu s-au întors.

Potrivit raportului pentru luna decembrie 2023 al Institutului național pentru democrație, șomajul, sărăcia și prețurile ridicate îi determină pe georgieni să plece din țară la lucru. Potrivit studiului, fiecare al treilea cetățean al Georgiei nu este mulțumit de situația sa economică, 62% dintre respondenți au măcar o persoană apropiată care a plecat peste hotare în ultimii ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.