Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziţia 'îl face praf' pe Tudorel Toader după decizia CSM: 'S-a demontat circul la care am asistat'

Inquam Photos/Octav Ganea
Tudorel Toader si Laura Codruta Kovesi la CSM

Uniunea Salvaţi România (USR) salută decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de a respinge solicitarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privind revocarea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, apreciind că este cea mai bună decizie pentru a demonta "circul" din ultima săptămână. "USR salută decizia de astăzi a CSM, considerăm că este cea mai bună decizie pentru a demonta circul la care am asistat în ultima săptămână. (...) Decizia nu este o surpriză întrucât timp de două ore ministrul nu a făcut altceva decât să reia raportul superficial şi neargumentat prezentat în urmă cu o săptămână. Ba mai rău decât atât, a tratat procurorii CSM cu aceeaşi aroganţă cu care li s-a adresat şi jurnaliştilor la prezentarea raportului. A sugerat că ştie deja ce întrebări vor să-i adreseze procurorii sau ce aviz vor da la final, ceea ce în sine îl descalifică profesional. O asemenea lipsă de respect la adresa membrilor CSM probabil că n-a mai avut niciun alt ministru al Justiţiei", se arată într-un comunicat al USR, conform Agerpres.

Citește și: Veşti IMENSE de la Guvern: Vin banii de la stat – ce persoane sunt vizate

Conform aceleiaşi surse, Tudorel Toader ar fi avut o "prestaţie jenantă", care "dovedeşte că nu mai este deloc un independent" în Guvernul PSD-ALDE. "În schimb, şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a demontat cu argumente solide fiecare din cele 20 de puncte din monologul plin de greşeli al lui Tudorel Toader, intrând chiar în detalii financiare, apropo de cheltuielile 'exorbitante' ale DNA, menţionate în raportul lui Tudorel, sau vorbind despre procesele pierdute la CEDO pe cauze judecate de DNA, unde Kovesi a arătat că nu a existat nicio astfel de speţă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului", se menţionează în comunicat.

Citește și: Patriarhia Română are planuri mari: Ce vrea să construiască în București

USR şi-a exprimat convingerea că preşedintele Klaus Iohannis va respinge cererea ministrului Justiţiei de revocare a şefei DNA. "Tudorel Toader nu mai poate fi văzut ca un profesionist, în ciuda CV-ului care la începutul mandatului său i-a făcut pe mulţi să-l considere o alegere bună pentru portofoliul Justiţiei. Nu, el este doar un servitor al intereselor lui Dragnea şi Tăriceanu. Astăzi a avut iarăşi o prestaţie lamentabilă, e o ruşine pentru toţi profesioniştii dreptului din România. După decizia de astăzi a CSM, USR nu are niciun dubiu că preşedintele Klaus Iohannis va respinge cererea ministrului Justiţiei de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi", au conchis reprezentanţii formaţiunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.