Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziţia loveşte dur în PSD: 'Nu mai știe cum să îl ascundă pe ministrul de Finanțe'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorel Ștefan

Deputatul liberal Laurențiu Dan Leoreanu, membru al Comisiei Buget-Finanțe, a afirmat că PSD îl ascunde pe Viorel Ștefan, pentru că acesta nu susține legea salarizării. Azi, Biroul Permanent al Camerei Deputaților a respins solicitarea grupului PNL și a deputatului liberal de a-l chema pe Viorel Ștefan la „Ora Guvernului”:

“Ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, este de negăsit pe subiectul legii salarizării unitare. Majoritatea PSD din conducerea Camerei Deputaților a respins azi solicitarea mea și a grupului PNL, de a-l invita pe ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, la Ora Guvernului pentru a da explicații cu privire la „sustenabilitatea financiară a implementării legii salarizării”. Motivul invocat este pueril și hilar: domnul Viorel Ștefan ar fi fost invitat la “Ora Guvernului” și acum o lună. Mai mult, am aflat de la colegii de la Senat că acesta nu a onorat nici invitația de a se prezenta în cadrul comisiei de buget-finanțe. Adevăratul motiv este cu totul altul: ministrul Viorel Ștefan știe că nu poate aplica legea salarizării unitare, în actuala formă, fără ca generațiile viitoare să plătească prin creșteri de taxe și impozite sau prin scăderi de salarii și pensii. Avem nevoie de o lege a salarizării, PNL susține acest demers, dar aceasta trebuie construită în mod responsabil, după o largă dezbatere publică, nu o lege despre care se ferește să vorbească inclusiv ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan”.

“Este evident că – așa cum a atras atenția inclusiv Comisia Europeană – legea salarizării de acum, dar și măsurile economice anunțate de guvernul Grindeanu care presupun cheltuieli publice ridicate – vor crea probleme financiare majore pe termen lung. În tot acest timp, nivelul de colectare al veniturilor bugetare este mult sub așteptări, cheltuielile sociale cresc, iar economia crește doar bazată pe consum. Fac un apel la PSD să îl lase pe domnul ministru Viorel Ștefan să explice în Parlament Legea salarizării unitare, dacă are încredere că acesta chiar susține proiectul, și nu a fost doar un act dictat de Liviu Dragnea și Lia Olguța Vasilescu”, se anunţă într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.